Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Japanese House – “Follow My Girl”

Eind september was er na een jaar eindelijk nog eens een nieuwe single van The Japanese House. Het bleek een voorbode te zijn voor veel meer: een album. Na heel wat ep’s komt The Japanese House op 1 maart met haar debuutalbum op de proppen. Good At Falling zal die heten en net zoals “Lilo” zal ook deze “Follow My Girl” daar op te vinden zijn. Het album werd door Amber Bain zelf geproduced, maar ook BJ Burton (Low, Bon Iver, Francis and the Lights) en George Daniel (The 1975) werkten er aan mee op productievlak. Op 28 januari kan je de fragiele muziek van de dame aan het werk zien in Trix in Antwerpen, een aanrader.

“Follow My Girl” duurt net iets meer dan vier minuten en klinkt iets minder sterk dan “Lilo”. Het bevat een groots arsenaal aan donkere synths en natuurlijk de zweverige stem van Bain. Maar er is meer, de productie op deze song is namelijk heel experimenteel en explodeert tijdens het refrein in iets heel dansbaar. Een iets energieker kantje duidelijk van The Japanese House, iets wat haar wel minder afgaat dan gewoon op het gevoel in te spelen. De invloed van The 1975 sluipt er heel subtiel in en maakt van deze “Follow My Girl” meer een popsong. We missen de gitaar die haar vorige singles zo sterk maakten. Desalniettemin doen de synths hier ook wel goed zijn werk.

12 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief