LiveRecensies

blackwave. @ Muziekodroom: Enjoy the wave!

Binnen twee weken speelt het Antwerpse hiphop duo blackwave. in een ruim op voorhand uitverkochte Ancienne Belgique. Dat succes volgt op een propvolle festivalzomer en een aantal hitsingles zoals “Elusive” en “Whasgood?!” en dat allemaal zonder ook maar een plaat te hebben uitgebracht. Normaal gezien zou die plaat dit najaar verschijnen, maar voorlopig is daar nog niet meer informatie over. Gisteren speelden ze alvast een try-out show in een uitverkochte Muziekodroom waarmee ze bewezen dat ze helemaal klaar zijn voor hun grootste soloconcert.

Met Audri werd het publiek in de Muziekodroom getrakteerd op een mooi voorprogramma. De verschijning van Audri mag dan wel zeer schuchter overkomen, in haar schuilt wel een topmuzikante die weet wat ze wil. Met haar groovy en dromerige set wist ze alvast de zaal te betoveren in een mum van tijd. Bovendien zorgde haar zeer aimabele stem meermaals voor kippenvelmomenten en kon ze met haar optreden zeker heel wat zielen winnen.

Stipter dan stipt, om kwart voor tien om exact te zijn, betraden Jaywalker en Willem Ardui samen met hun liveband de bühne van de Muziekodroom. Met “BIG Dreams” knalden ze meteen hun doorbraaksingle door de zaal, maar de reactie van het publiek was eerder mak en droogjes. Gelukkig weten de twee hoe ze het publiek wat losser kunnen krijgen en dat lukte al aardig op de tonen van het groovy gebrachte “Altun Ha”.

De band, die een vast onderdeel vormt van de liveshow van blackwave., was de motor van de show en dat bleek al snel bij “Hands Up”. Terwijl Willem en Jay het publiek animeerden om de vuisten in de lucht te ballen, zorgde de band voor een leuke livetwist van het nummer dat we enorm hard konden appreciëren. Maar niet enkel de band ging met de aandacht lopen, ook de rapskills van Jaywalker op het onuitgebrachte “Snooze” waren zeker niet min. Het duo wist ons overigens positief te verrassen met een sterke liveversie van “GoodEnough“, die gisteren nog vele malen catchier was dan de studioversie.

De sfeer werd gisteren, naarmate het concert vorderde, steeds losser en uitbundiger wat allemaal te maken had met een subliem uitgewerkte setlist. Nieuwe nummers en oude nummers wisselden zich steeds af en zorgden voor een toffe hiphop show. Jay en Willem hitsten ook meermaals het publiek op en lieten zo bijvoorbeeld de linkerhelft met de rechterhelft van de zaal battlen op “Funk”. De band bleek bovendien meermaals een meerwaarde te bieden (“Flow” en “If I”) en elk bandlid kreeg ook meermaals de kans om zich even in de spotlights te spelen. Tijdens “Swangin’” kregen we bijvoorbeeld een leuk gitaarriffje en ook de saxofonist en trompettist sloegen de zaal met een geweldige solo met verstomming.

De show gisteren was een try-out voor hun show in de Ancienne Belgique en bijgevolg werden er een aantal nieuwe nummers op het publiek uitgetest. “Up There” was daarvan bij verve het overtuigends en werd al gespeeld alsof het nummer al langer deel uitmaakte van hun liveshow. Ook de encore kreeg het publiek weer goed mee. “Whasgood?!” werd door de band ingezet en kreeg een lekker lange intro die we niet hadden zien aankomen. Vervolgens mocht er nog eens luid meegezongen worden met hun grootste hit “Elusive” waarvoor ze vergezeld werden van David Ngyah en zijn gouden stem. Een geslaagd einde dat zelfs een vervolg kreeg met het nummer “Home”, dat eigenlijk nog niet helemaal af is, maar toch al eens voor publiek werd getest.

Deze zomer hadden we even onze twijfels of de twee heren uit de Scheldestad wel genoeg materiaal zouden hebben om een volwaardige show te kunnen neerzetten, maar dat bleek gisteren niet het geval te zijn. De show zat heel sterk in elkaar en wist op geen enkel moment te vervelen. Hier en daar zijn er nog wat werkpuntjes (bv. het publiek toespreken in het Engels vinden we overbodig), maar dat werd ruimschoots rechtgezet door de goed gebrachte muziek. Enjoy the wave, zeiJay aan het begin van de avond en dat hebben we gisteren dan ook ruimschoots gedaan.

Setlist:

BIG Dreams
Altun Ha
Hands Up
Snooze
GoodEnough
If I
Swangin’
Funky
Flow
Up There

Encore:

Whasgood?!
Elusive
Home

 

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 7): Belgisch vakmanschap van internationaal niveau

Op de Lokerse Feesten werd donderdagavond gereserveerd voor een resem vaste waarden en muzikale nieuwkomers in de Belgische muziekindustrie die ons allemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "perfume" (feat. Caleborate)

Werchter Boutique, CORE Festival, Cactusfestival… de podia die blackwave. de afgelopen weken al besteeg zijn niet van de minste. De muziek die…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 3): Hete afsluiters

Met factor vijftig op standby waren we weer klaar om aan de laatste en warmste dag van het Cactusfestival te beginnen. Op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.