Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Bad Liar”

©CPU – Ymke Dirikx

Vrijdag zijn ze er terug, met nieuw werk, veel nieuw werk. Vandaag krijgen we nog een voorsmaakje van het onverwachtse album van Imagine Dragons. “Bad Liar” is iets helemaal anders dan de vorige singles van Origins die de band al releasete. Voor dit nummer werkte zanger Dan Reynolds samen met zijn ex-vrouw Aja Volkman.

Het begin van het nummer wordt gedragen door zachte synthetische geluiden, wat doet denken aan de soundtrack van menig Disneyfilm. Als Dan Reynolds daar dan op begint te zingen, is de toon van het nummer meteen gezet. “Bad Liar” is een meeslepende single die op sommige momenten zelfs breekbaar aandoet. Dan, die lijdt aan een depressie, drukt er opnieuw zijn onvrede uit met het wereldje dat rondom hem is opgebouwd. Op zwakke emotionele momenten is “Bad Liar” dus zeker een go-to nummer.

De strofes en pre-chorus worden helaas afgewisseld met te zware bassen in het refrein, waardoor het gevoel in Dan’s stem naar de achtergrond verdwijnt. Ook het einde van het nummer is veel poppy’er dan de origins van de band. Daardoor wordt het sentiment van de lyrics en zachte synthesizer doorboord.

Afwachten welke richting de rest van het album zal uitgaan dus. Vrijdag meer!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (25 februari - 3 maart)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: afscheid…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons - Origins (★★★★): Terug naar hun eigen origin?

Een dik jaar na hun hitplaat Evolve is Imagine Dragons terug met twaalf (of vijftien op de deluxe-editie) gloednieuwe nummers op hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Machine"

Imagine Dragons zit niet stil, zoveel is duidelijk. Nadat ze vorig jaar op wereldtour gingen met hun album Evolve, speelden ze menig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.