banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Bad Liar”

©CPU – Ymke Dirikx

Vrijdag zijn ze er terug, met nieuw werk, veel nieuw werk. Vandaag krijgen we nog een voorsmaakje van het onverwachtse album van Imagine Dragons. “Bad Liar” is iets helemaal anders dan de vorige singles van Origins die de band al releasete. Voor dit nummer werkte zanger Dan Reynolds samen met zijn ex-vrouw Aja Volkman.

Het begin van het nummer wordt gedragen door zachte synthetische geluiden, wat doet denken aan de soundtrack van menig Disneyfilm. Als Dan Reynolds daar dan op begint te zingen, is de toon van het nummer meteen gezet. “Bad Liar” is een meeslepende single die op sommige momenten zelfs breekbaar aandoet. Dan, die lijdt aan een depressie, drukt er opnieuw zijn onvrede uit met het wereldje dat rondom hem is opgebouwd. Op zwakke emotionele momenten is “Bad Liar” dus zeker een go-to nummer.

De strofes en pre-chorus worden helaas afgewisseld met te zware bassen in het refrein, waardoor het gevoel in Dan’s stem naar de achtergrond verdwijnt. Ook het einde van het nummer is veel poppy’er dan de origins van de band. Daardoor wordt het sentiment van de lyrics en zachte synthesizer doorboord.

Afwachten welke richting de rest van het album zal uitgaan dus. Vrijdag meer!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons headliner van Rock Werchter en Pinkpop in 2022

Groot festivalnieuws rond Rock Werchter en Pinkpop bleef lang uit, maar de stilte wordt vandaag gebroken met een nieuwe aankondiging. De Amerikaanse…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act I (★★): Buitenaards matig

‘Naar de sterren en daar voorbij’, moet Imagine Dragons gedacht hebben bij het opnemen van haar vijfde plaat, Mercury – Act I….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Wrecked"

Altijd als Imagine Dragons een nieuwe single uitbrengt, doet ons dat een beetje denken aan onze oude leraar Latijn. Niet dat hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.