Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Professor Green – “Photographs” ft. Rag’n’Bone Man

Professor Green, de zwoele rapper uit Hackney is terug. Vier jaar na het album Growing Up in Public, dat gerust een flop mag genoemd worden, is hij terug met een track vol emotie. “Photographs” is een aangrijpende single in nagedachtenis van de vader van Stephen Manderson, alias Professor Green, die zichzelf tien jaar geleden van het leven beroofde. De single is ook opgedragen aan de grootmoeder van Green, die recentelijk op de rijpe leeftijd van 90 de strijd met diabetes verloor. De luisteraar wordt aangemaand om foto’s te nemen met naasten voor het te laat is, een boodschap die we alleen wel kunnen appreciëren.

Het voelt bijna inhumaan om deze single te wijzen op haar clichés. Er wordt een emotionele, melancholische sfeer gecreëerd die veel weg heeft van die uit Like Toy Soldiers van Eminem, maar deze komt hier te geforceerd over. Waar subtilteit eerder op zijn plaats had geweest, sleurt Manderson de luisteraar volledig mee in zijn mentale strijd. We schrijven soms over muziek alsof het poëzie is, dit aspect missen we in deze single.

Nu, waar treurnis is, is Rag’n’Bone Man. Zijn indrukwekkende, baritone stem reikt diep tot in het hart van iedere luisteraar, ongeacht de tekst. Er zullen genoeg mensen zijn die zich de tijd herinneren toen iedereen uit volle borst meezong met ‘I’m only human after all, don’t put the blame on me’. Zijn aanwezigheid op “Photographs” mag er zeker zijn, maar goed stroken met de droge cockneyrap van Professor Green doet zijn stem niet per sé.

Voorlopig is er nog geen nieuw album aangekondigd. Het hart van Professor Green zit duidelijk op de juiste plek. Een jonge rapper met veel potentieel die, omringd met de juiste muzikanten, een geweldige plaat kan afleveren. Op 20 November geeft hij een show in het Engelse Brixton. Er zijn nog geen andere tourdata bekend.

Website / Facebook / Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.