Muzieknieuwtjes

Slayer, Slash en vijf anderen bands naar Graspop 2019!

© CPU – Olivier Bourgi

Nadat Graspop gisteren KISS als afsluiter van het festival bekend maakte, is er vandaag weer uitstekend nieuws uit Dessel. De Amerikaanse Trash Metalband Slayer speelt namelijk op vrijdag 21 juni, naast de eerder aangekondigden Within Temptation, hun laatste Benelux-concert. De band kondigde in januari aan dat ze ermee ophouden en gaan nu nog een laatste keer op een heuse wereldtour. De band rond Kerry King brachten in totaal twaalf platen uit waarvan Repentless in 2015 de laatste was. In hun lange en succesvolle carrière wonnen ze twee Grammy Awards en speelden ze meer dan tweeduizend shows verspreid over de hele aardbol. Maar niet alleen Slayer zakt volgend jaar af naar Dessel, ook Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators, Anthrax, Lamb of God, Cradle of Filth, Death Angel en Skalmöld zijn volgend jaar van de partij. Naast zeven namen werd zonet ook de dagindeling bekend gemaakt.

Combitickets zijn reeds in verkoop, de verkoop van de dagtickets begint op 1 november.

Overzicht van bekendgemaakte artiesten in alfabetische volgorde (nieuwe namen onderlijnd):

Donderdag 20 juni:

Philip H. Anselmo and The Illegals – Sonata Arctica

Vrijdag 21 juni:

Amon Amarth –  Anthrax – Bleed From Within – Candlemass – Children of Bodom – Combichrist – Crowbar – Cult of Luna – Death Angel – Deathstars – Hatebreed – Krokus – Lynyrd Skynyrd – Muncipal Waste – Slayer – Testament – To The Rats And Wolves – Whitechapel – Within Temptation

Zaterdag 22 juni:

Agnostic Front – Borknagar – Demons & Wizards – Disturbed – Fleshgod Apocalypse – Gloryhammer – Godsmack – Grand Magnus – Halestorm – HammerFall – King Diamond – Lamb Of God – Legion Of The Damned – No Fun At All – Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators – Slipkot – State Champs – Trivium

Zondag 23 juni:

Carcass – Cradle Of Filth – Crisix – Def Leppard – Delain – Eluveitie – Equilibrium – FM – Hawkind – Immolation – In Flames – KISS – Orange Goblin – Phil Campbell & The Bastard Sons – Power Trip – Sabaton – Sick Of It All – Skalmöld – Whitesnake

 

1306 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Aerosmith stelt tour nog een jaartje uit en komt pas in 2022 terug naar Graspop

Op 6 december 2019 werd Aerosmith met toeters en bellen aangekondigd voor Graspop 2020. Dat feestje ging uiteindelijk niet door, maar geen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Megadeth, A Day to Remember, Bullet for My Valentine en negen andere namen voor Graspop 2021

We worden om de oren geslagen met slecht nieuws voor de cultuursector, maar met ons laatste sprankeltje hoop duimen we voor een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Judas Priest, Volbeat, Korn, Deep Purple, Faith No More, The Offspring en 97 anderen komen (terug) naar Graspop 2021

Graspop was een van de eerste grote Belgische festivals die dit jaar sneuvelde, maar vandaag is er een hele lading namen aangekondigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.