Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Machine”

©CPU – Ymke Dirikx

Imagine Dragons zit niet stil, zoveel is duidelijk. Nadat ze vorig jaar op wereldtour gingen met hun album Evolve, speelden ze menig festivalweide platter dan plat. En na enkele losfladderende singles, meldden ze enkele weken geleden dat ze in blijde verwachting zijn van het gloednieuwe album Origins dat vanaf 9 november beschikbaar is. Na “Natural” laat ook “Machine” ons watertanden naar de nieuwe plaat.

“Machine” begint met een nonchalant zingende Dan Reynolds die klaagt over hoe hij het ‘picture perfect’ leven aan zich voorbij liet gaan, waarna hij op zijn Dan’s schreeuwt dat hij niet langer onderdeel wil zijn van de machine van onze maatschappij. In zijn lyrics, al zijn het er niet bijster veel, druist hij in tegen al wat hem opgelegd en voorgezegd wordt om op het einde in wat statische woorden ‘I am the machine’ te zingen.

Het nummer heeft een gezellige dynamiek die huppelt tussen achteloze en verknochte beats. Naar het einde toe maakt Dan plaats voor een stevig muzikaal feestje, waarop je hem zo op het podium ziet springen in zijn vers gespierde torso. “Machine” experimenteert ook met iets mechanischere geluiden die het plaatje afmaken. Het lijkt er tevens ook op dat ze naar het einde toe nog eens de gitaren laten zegevieren, en dat is de sterkte in deze song.

En zo is Imagine Dragons eindelijk terug met zijn sterke muzikale rocktonen, maatschappijkritische teksten en schreeuwende Dan. Iets wat we toch wel misten op de vorige plaat.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dog Race - "Terror"

Om de zoveel tijd duikt er in het muzieklandschap weer een nieuw postpunkbandje op, en zo kunnen we deze keer kennismaken met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.