Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gerard Way – “Baby You’re a Haunted House”

Het dateert al van 2013 dat het legendarische My Chemical Romance ten grave werd gedragen en de bandleden hun eigen – al dan niet muzikale weg – vervolgden. Zanger Gerard Way bracht in 2014 al zijn eigen solo album uit, getiteld Hesitant Alien, waar hij wederom naar de haarverf greep om zijn personage voor dat album vurige lokken aan te meten. Way stak zijn bewondering voor David Bowie niet onder stoelen of banken en diens invloeden waren – naast het opvallende kapsel – ook duidelijk te merken in de muzikale approach. Na het relatief succesvolle solodebuut van de vroegere frontman van MCR ging deze zich volop focussen op zijn eigen stripreeks, getiteld The Umbrella Academy en was het nog maar de vraag of we ooit nog muziek gingen horen van het emo boegbeeld. Nu is Way dus terug met zijn gloednieuwe single “Baby You’re a Haunted House” en lijkt zijn duistere kantje nog niet volledig begraven.

De nieuwe single van Gerard Way is opnieuw een subtiele knipoog naar invloeden uit de jaren tachtig, gecombineerd met het morbide kantje dat de zanger altijd al gehad heeft. Het bandje in de clip kan doorgaan voor The Black Parade van den Aldi en ook zijn solowerk zal nooit het legendarische niveau van zijn eerste muzikale kind evenaren, maar de nieuwe worp van Way kan boeien en kietelt onze nieuwsgierigheid met zijn skeletachtige vingertjes. Een ideale soundtrack om naar Halloween toe te leven wat ons betreft. Op een reünie van My Chemical Romance – als die er ooit al komt – is het nog even wachten geblazen, maar wie ondertussen een reden zoekt om even de eyeliner weer uit de kast te halen. Dit is ‘m.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.