Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ian Brown – “First World Problems”

The Stone Roses, die reünie was van een korte duur. Na twee fijne singles, kwam er toch geen album en de band hield er weer mee op. Fans die toch nog hoopten op een nieuwe plaat van de legendarische band, mogen die hoop stilaan opbergen. De frontman van die groep, Ian Brown, komt vandaag met zijn eerste solosingle in negen jaar. Als het niet lukt om een goeie plaat met de band te maken, dan doe je het gewoon solo. Want op 1 maart 2019 komt Ripples, zijn eerste soloplaat sinds 2009. Vandaag krijgen we alvast een eerste voorsmaakje met “First World Problems”.

Twee versies verschijnen online, een edit van meer dan drie minuten en een volledige versie van bijna zes minuten. Zes minuten dus en daarbij krijgen we een erg groovy gitaar te horen in combinatie met een fijn synthlijntje. De typerende dromerige stem van Brown zweeft boven de muziek en laat je lichtjes dansen. Het is psychedelisch, maar nergens is het experimenteel. Het teert vooral op de repetitieve sound die zich dan ook snel in je oren nestelt. Tot er na een drietal minuten een sitar in het geheel komt om de psychedelische sfeer nog te versterken. Leuk liedje dat misschien het best in de korte versie te beluisteren valt. Zes minuten is vooral voor de mensen die houden van een langere trip.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Stone Roses - "Beautiful Thing"

The Stone Roses zijn helemaal terug. Hoewel ze nog geen woord reppen over een nieuwe plaat, is er vandaag de tweede single “Beautiful Thing”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.