LiveRecensies

Bronce @ Muziekgieterij: “Zelfs Donald Trump zijn toupet wordt er bronstig van”

Credits @ Giulia Sebastiani

Het is zover. Maastricht is officieel verliefd. De Limburgse band Bronce mocht, na hun succes op Bruis, ook in de Transformer Club van de Muziekgieterij hun gitaren bovenhalen om ons zo mee te sleuren van stevige indie rock waarop je niet stil kan staan tot een hoop sensualiteit waardoor je het in heel je lichaam voelt kriebelen. We konden ons verwachten aan “indie rock waar zelfs Donald Trump zijn toupet bronstig van wordt”, hoorden we terloops in de wandelgangen. En òf ze deze verwachtingsvolle woorden hebben kunnen waarmaken.

De Maasmechelse jongens Luca, Jelte, Wouter, Rein en Kris lieten ons nog eens proeven van hun eerst album Some Things Are Better Left Untouched. Naar verluidt is het tweede album volop in de maak. De vijfledige bende bracht een mooie afgewogen combinatie van het zwoele op een bedje van vettige gitaren. Tijdens de eerste seconden van hun openingsnummer, “Sugarmeat”, werd direct duidelijk waarvoor ze kwamen, namelijk gewoon hun ding doen. En toevallig is dat ook net hetgeen dat hun muziek zo aantrekkelijk maakt. Het eerste nummer was dus een schot in de roos. Want, laten we er geen doekjes om binden, de frontman is zo charismatisch dat hij zelfs het typisch, moeilijk publiek dat verlegen achteraan gaat staan uiteindelijk toch mee krijgt.

Credits @ Giulia Sebastiani

Wat een liveoptreden zo interessant maakt is dat ze natuurlijk niet alles altijd in de hand hebben. Zo dus ook de frontman zijn stem aangezien hij duidelijk wat verkouden was. Alhoewel zijn heesheid wel een rauwer gevoel gaf aan zijn stem, was het soms moeilijk in de hoogte, wat dus te horen was in de volgende twee nummers “Magnetite” en “Troops On The Ground”. Het enthousiasme werd wat te groot en hij verloor wat controle in de hoogte. Dat kunnen we hem ook onmogelijk kwalijk nemen aangezien hij er meestal in slaagt ongelofelijk moeilijke zanglijnen foutloos te overwinnen.

Ondertussen liet de rest van de band wel zien hoe hard ze kunnen scheuren met hun meeslepende baslijntjes, opzwepende beats en synths die het net een niveau hoger trokken naar “Someway”. Dit is hét nummer waar dat ze mee zouden moeten scoren. Deze potentiële hit heeft een spannende sexy groove die heel je lichaam doet kriebelen waardoor je ofwel wilt dansen ofwel iemand goed stevig wil vastpakken. Een hele mengelmoes van emoties dus, die perfect werden gedragen door de melancholische melodie van de gitaar. We zijn er zeker van dat er tijdens dit nummer stiekem wel wat mensen in zwijm vielen. Hoe kan het ook anders.

Credits @ Giulia Sebastiani

Elk van de vijf toont duidelijk zijn eigen karakter en zijn zo stuk voor stuk, op hun eigen manier, zeer innemend. Sensualiteit kunnen ze verkopen, maar bij Show Me The Way wordt het al snel meligheid. De tekst heeft een cheesyness-factor dat ons niet echt kan bekoren. Het publiek, anderzijds, kon dit zeker smaken. ‘Show me the way to your heart’. De frontman kruipt van het podium af en staart telkens iemand anders recht in de ogen terwijl hij dit zingt. Vrij ongemakkelijk als je het ons vraagt, maar het toont wel dat hij overloopt van zelfzekerheid.

Dat melige hebben ze dan toch nog goed naar hun eigen hand kunnen zetten.Het laatste nummer, “Pay The Storm”, deed de adrenaline hoog oplopen. Elk van hen liet nog één keer het beste van zichzelf zien om dan te eindigen met een knal die de Limburgers in de zaal zeker trots konden maken. Bronce heeft getoond dat ze thuishoren op een podium. Wel liefst een groter dan dat van vanavond, want naar ons gevoel moesten ze zich qua beweging telkens inhouden of ze zouden op de grond liggen. Desondanks konden we nog altijd het plezier in hun ogen zien. Een straffe prestatie voor zo’n jonge (letterlijk aangezien er twee 17-jarige in spelen) band.

Credits @ Giulia Sebastiani

Some Things Are Better Left Untouched luidt de album titel, maar dat geldt absoluut niet voor hun muziek. Zeker de moeite om ze eens uit te checken! Hun combinatie van vettige gitaren, sensuele melodieën en het innemende charisma van de frontman zorgde voor de perfecte soundtrack om het weekend nog niet te vergeten.

Facebook / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pavement - "Be The Hook"

Als er één band zich de ondergewaardeerde pioniers van de indierock mag noemen, dan is het wel het Californische vijftal Pavement. Opgericht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals - "Wake Me Up"

Sinds hun debuut in 2008 laat Foals menig indiehart sneller slaan. De band uit Oxford stond in zijn begindagen eerder gekend voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spacey Jane – “Lunchtime”

Het Australische Spacey Jane kwam deze week aandraven met hun tweede single van dit jaar. Net na het beëindigen van de tour rond hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.