UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Whatever!

UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Whatever!

De voorbije maand kregen wij beren weer een hele hoop zalm op ons bord gesmeten. Om er eentje als zalm van de maand aan te duiden, is dan ook geen gemakkelijke opgave. Echter vielen we deze maal voor Whatever!. Deze band vissen we op in de bossen van La-Roche-En-Ardenne. Het in houthakkershemdjes geklede trio brengt jangle pop, beïnvloed door Amerikaanse garage en dromerige indie rock.

We waren meteen gecharmeerd door “Coffee Shop / Death By Caffeine”. Op zondag zakken we graag weg in de zetel bij een zonnige melodie als deze. Ook heeft het nummer zijn naam niet gestolen, de luchtige samenzang zou niet misstaan in een lokale koffiebar. De subtiele lo-fi sound maakt alles nog wat meer laidback en het vleugje psychedelica laat ons wegdromen.

Dat Whatever! de mosterd ook haalt bij de typische Amerikaanse garage rock horen we in de intro van “You Can’t Stay”. Ook pakweg Equal Idiots laat zich hierdoor graag beïnvloeden, maar waar de winnaars van De Nieuwe Lichting graag volle kracht op hun instrumenten rakken, kiest Whatever! voor subtiele composities en klinkt zelfs het roepen in een microfoon enorm zeemzoet.

De kracht van Whatever! ligt in het creëren van een sfeer. We krijgen instant zin om een wollen trui aan te trekken en te gaan wandelen onder de nazomerse zon om als afsluiter in de zetel te kruipen met een warm drankje. Er zijn eindeloos veel artiesten die Mac Demarco achterna gaan en met een pintje in de hand, dromerige indierock maken maar Whatever! steekt er door zijn subtiliteit en creatieve aanstekelijkheid bovenuit.

De jongeheren brachten vorige maand debuutplaat Hello, Are You Real uit. Een plaat die aan de man wordt gebracht als gedeelde lp met Aron D’Alesio van de Canadese band Young Rival. We zagen ze midden september nog aan het werk op Leffingeleuren en wie weet, binnenkort, wel overal. Wij kijken er alvast naar uit om ook live de afwisseling tussen dromerige indie en stevige garage voorgeschoteld te krijgen. Als het van ons afhangt, schrijven we deze jongens alvast een toekomst toe die even zonnig is als hun muziek.

Facebook // Spotify // Youtube

Wil jij ook je kans wagen om zalm van de maand te worden? Inzendingen zijn welkom via Vi.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.