Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Prodigy – “Light Up the Sky”

De Briste electrodancepioniers The Prodigy zijn terug van weggeweest. Onlangs brachten ze met “Need Some1” de voorbode van hun inmiddels zevende plaat No Tourists die op 2 november zal verschijnen. Ze verkochten ondertussen meer dan dertig miljoen platen en stonden meermaals als headliner geprogrammeerd op Rock Werchter en Pukkelpop. Ze losten even geleden een tweede smaakmaker voor hun nieuwe plaat met “Light Up the Sky”.

“Light Up the Sky” begint meteen fijn en al gauw knallen ons de acid-gitaren en 303-synthies rond de oren zoals we die van The Prodigy gewend zijn. De sterk gemodificeerde zang van The Prodigy-MC Maxim is ook iets wat we van bij deze band al vaker hoorden. In tegenstelling tot hun vorige single “Need Some1” bevat “Light Up the Sky” wel een vette drop die wat aan de hoogdagen van de band doet denken. Bovendien bevat het nummer heel wat pit en heeft het opnieuw iets zeer opzwepends. Met andere woorden kregen we “Light Up the Sky” weer een old school The Prodigy-nummer dat ons al meer kan overtuigen dan de vorige single.

Op vrijdag 7 december staan The Prodigy in Vorst Nationaal te Brussel.

Facebook

27 september 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief