Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Prodigy – “Light Up the Sky”

De Briste electrodancepioniers The Prodigy zijn terug van weggeweest. Onlangs brachten ze met “Need Some1” de voorbode van hun inmiddels zevende plaat No Tourists die op 2 november zal verschijnen. Ze verkochten ondertussen meer dan dertig miljoen platen en stonden meermaals als headliner geprogrammeerd op Rock Werchter en Pukkelpop. Ze losten even geleden een tweede smaakmaker voor hun nieuwe plaat met “Light Up the Sky”.

“Light Up the Sky” begint meteen fijn en al gauw knallen ons de acid-gitaren en 303-synthies rond de oren zoals we die van The Prodigy gewend zijn. De sterk gemodificeerde zang van The Prodigy-MC Maxim is ook iets wat we van bij deze band al vaker hoorden. In tegenstelling tot hun vorige single “Need Some1” bevat “Light Up the Sky” wel een vette drop die wat aan de hoogdagen van de band doet denken. Bovendien bevat het nummer heel wat pit en heeft het opnieuw iets zeer opzwepends. Met andere woorden kregen we “Light Up the Sky” weer een old school The Prodigy-nummer dat ons al meer kan overtuigen dan de vorige single.

Op vrijdag 7 december staan The Prodigy in Vorst Nationaal te Brussel.

Facebook

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Prodigy, Nas en De La Soul voor Lokerse Feesten!

Ook vandaag een doosje met nieuwe namen voor de festivalzomer van 2024! Dit keer is Lokerse Feesten opnieuw aan de beurt, en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld - "denver luna (acapella)"

Karl Hyde en Rick Smith zijn de zestig gepasseerd, maar blaken nog steeds van gezondheid. Onder de naam Underworld blijven ze namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.