Live, Recensies

Masego @ Vooruit: Geslaagde afwisseling tussen dansen en chillen

Fan van jazz, hip-hop, soul of gewoon de betere muziek om de benen op los te gooien? Dan is Masego een dikke aanrader. Klaarblijkelijk zijn veel mensen in de regio van Gent toch al goed op de hoogte van zijn bestaan, want de Vooruit zat tot aan de nok gevuld met dansgrage fans van de Jamaicaans-Amerikaanse artiest. Toegegeven, zelf waren wij ook niet volledig op de hoogte van ‘s mans repertoire, afgezien van enkele hits. Maar we waren des te blij er bij te zijn die avond.

Twee pittige achtergrondzangeressen, een uit de kluiten gewassen bassist en drummer en een funky keyboardspeler. De vijfkoppige band ging van start met hun grootste hit “Tadow”, en wanneer Micah Davis het podium op stoof met zijn sax barste het feestje meteen los. Starten met je grootste hit is altijd een goed idee, een statement waarin je als band duidelijk maakt dat iedereen die aanwezig is voor enkel dat nummer, het mag afbollen voor de rest van de avond. Dit werkt natuurlijk alleen als de band effectief genoeg in zijn mars heeft om die hit te overstijgen. Masego bewees dat ze inderdaad meer waren dan die hit. Hoe vaak zie je dat trouwens, een frontman die het zingen afwisselt met een saxofoon in plaats van de typische slaggitaar?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door G O N C A (@goncaism) op

De tour stond in het teken van het nieuwe album Lady Lady, dat relatief lovende recensies kreeg van onder meer Pitchfork. Titelsong “Lady Lady” werd ook gespeeld en kon ons sterk bekoren. Het is een minder grote publieksopjutter dan “Tadow”, maar een zeer sterke song op zich. Het was vanaf dat moment dat we een dikke Anderson .Paak vibe te pakken kregen.

We hielden van de afwisseling tussen soulvolle grooves, muzikaal sterke stukken en Micah Davis die met veel charisma het publiek bespeelde. Als geboren entertainer sprak hij ons en zijn medemuzikanten toe en om de haverklap startte hij tussen de nummers door een zotte jam. Een basisbeatje en in elkaar geflanste tekst over een flesje water (of Wakanda juice zoals hij het noemde), was genoeg om ons als publiek te laten versmelten met zijn band. Allemaal heuse topmuzikanten overigens, die uit alle hoeken van de wereld leken te komen; de drummer uit Kroatië en de keyboardspeler uit India zo bleek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mlmns (@nelemlmns) op

Het nummer “Old Age” was een ander hoogtepunt van de avond. Mister Davis gaat in dat nummer op zoek naar een sugar lady en mocht er een dame uit het publiek zich hebben aangeboden, dan had hij haar waarschijnlijk meegenomen naar Amerika. De opportunistische frontman moest zich op het einde van het extreem dansbare nummer echter tevreden stellen met een van het balkon toegeworpen bh.

Ondanks het feit dat het publiek aan de lippen hing van de zanger, waren er soms toch momenten dat de connectie ietwat zoek was. Tijdens nummers zoals “I Had a Vision” ontstond er een licht, doch gezellig geroezemoes. De mensen genoten van de muziek, maar Masego stond niet altijd in het middelpunt van de aandacht. Hetgeen op zich geen probleem vormde, het is namelijk wat eigen aan dat genre van muziek om soms ongemerkt naar de achtergrond te vloeien. Tijdens de bis haalde de band echter nog enkele opzwepende nummers van hun ep boven en ging het dak er nog een laatste maal af.

We lieten ons verrassen door een zeer overtuigde show van een artiest die bezig is met potten te breken en dat in de toekomst nog meer zal doen. Masego stond die avond garant voor goeie vibes en de afwisseling tussen dansbare hoogtepunten en meer relaxe muziek was op zich geen slecht punt. Een topband bestaande uit uitstekende muzikanten die live evenveel lof verdienen als op plaat.

 

 

 

26 september 2018

About Author

Laurens Collier


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief