Nieuwe singles

Nieuwtjes van de week (17 september – 23 september)

Nieuwe singles

Nieuwtjes van de week (17 september – 23 september)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: Wolf Alice wint de Mercury Prize, Paul Simon houdt er nu echt mee op en Ed Sheeran is de eerste headliner van Sziget.

Wolf Alice verslaat Arctic Monkeys met Mercury Prize

Afgelopen donderdag werd aan de overkant van het kanaal de Mercury Prize uitgedeeld. Die prestigieuze prijs waar een cheque van 25.000 Britse pond aan vast hangt, wordt uitgereikt aan het Beste Britse album van het afgelopen jaar. In 2018 stonden heel wat stevige genomineerden lijnrecht tegenover elkaar: Florence and The Machine, Lilly Allen, Arctic Monkeys en Noel Gallagher. Toch was het underdog Wolf Alice die met hun tweede album Visions of a Life de geldpot mee naar huis nam. Die som gaan ze gebruiken voor een studio om hun derde album op te nemen. De band staat op 4 december in Antwerpse Trix.

Kommil Foo verslaat Zoutelande in Lagelandenlijst Radio 1

De luisteraars van Radio 1 en drie regionale omroepen uit Nederland (Omroep Brabant, het Limburgse L1 en Omroep Zeeland) hebben beslist: “Ruimtevaarder” van Kommil Foo is het beste Nederlandstalige lied. De broers Raf en Mich Walschaerts eindigden in de Lage Landenlijst boven Het Zesde Metaal en BLØF. De top 100 werd live uitgezonden vanuit Zoutelande met afwisselende Nederlandse en Belgische nieuwsbulletins. De locatie was perfect gekozen want dé zomerhit verscheen uit het niets meteen op plaats 3.

Eminem verslaat alle records met zijn disstrack

Na de populaire diss van Drake, is Eminem de volgende die zijn muziek gebruikt om tegen een andere rapper zijn kar te rijden. Ditmaal Machine Gun Kelly. Hij refereerde al naar de collega/concurrent op “Not Alike” en kreeg dan ook van Kelly een weerwoord. Daarop antwoordde Eminem met “Killshot”. Die diss werd meteen een hit op YouTube en brak meteen alle records: 38,1 miljoen views op de eerste dag en meteen ook de derde meest bekeken video ooit.

Eerste acts Eurosonic Noorderslag aangekondigd

Wie nieuw Europees talent wil ontdekken kan ook volgend jaar opnieuw terecht in Groningen voor het showcasefestival Eurosonic Noorderslag. De eerste negentwintig artiesten uit vierentwintig landen zijn aangekondigd: Any Other, Apey & the Pea, Bass Astral x Igo, Battle Beast, blackwave., Boy Azooga, Crimer, Delaporte, Eli, Fleche Love, Fontaines D.C., Gurr, Hatari, Holy Motors, Isama Zing, Keep Razors Sharp, MAiKA, Mavi Phoenix, Moha La Squale, Napoleon Gold, Noah Carter, Rimon, Ruth Koleva & The Fingertones, San Holo, Sarah Klang, Tatum Rush, Torul en Very Cool People. De Belgische trots wordt al zeker verdedigd door Sonnfjord en Blackwave. Het festival vindt plaats tussen 16 en 19 januari.

Ed Sheeran eerste headliner Sziget

Nog meer festival-nieuws deze week want het goedkope broertje van Pukkelpop in Hongarije kondigde een eerste grote naam aan. Niemand minder dan Ed Sheeran zal het festival op de eerste dag headlinen. Tickets gaan op 1 oktober in verkoop en het festival zal opnieuw doorgaan in het centrum van Boedapest van 7 tot 13 augustus.

Kiss kondigt hun laatste tour aan

De Amerikaanse rockgroep Kiss blaast de komende maanden z’n laatste adem uit. De band kondigde deze week een allerlaatste afscheidstour aan. ‘One Last, KISS End of The Road World Tour’ zal die heten. De tourdata zijn nog niet bekend maar dat het de moeite zal worden, vertelde frontman Gene Simmons al op Instagram: ‘Deze show zal de meeste explosies, de meeste hits hebben en de luidste ooit zijn. De groep trad eerder deze week ook nog op tijdens de finale van het tv-programma America’s Got Talent.

Paul Simon beëindigt zijn laatste tour

Op 76-jarige leeftijd heeft Paul Simon zaterdag een officieel lijn onder zijn live-carrière getrokken. Dat deed de zanger in New York met het laatste optreden van zijn afscheidstournee. Maar die laatste livenoten betekenen geen start van een pensioen. Paul Simon blijft songs schrijven en sluit een toevallig live optreden zeker niet uit. Er volgt dus zeker geen “Sound of Silence”. Vergeef ons deze grap.

Spotify in de nesten door gender-discriminatie

De streamingsdienst die zich naar buiten toe graag voordoet als een bedrijf dat diversiteit promoot, kreeg deze week de wind van voren. Een werkneemster van de Zweedse firma beschuldigt haar werkgever van gender-discriminatie, schending van het gelijkloon-principe en smaad. Zo zou het hoofd van de verkoopafdeling enkel mannelijke collega’s hebben uitgenodigd voor een bedrijfsuitje naar het Sundance Filmfestival. De sales executive werd ontslagen toen ze haar bewijzen voorlegde aan haar baas. Spotify reageerde inmiddels dat ze geen commentaar geven op de specifieke details van een klacht die wordt behandeld.

Trix binnenkort in de nesten dankzij Boef?

Afgelopen weekend was rapper Boef te gast op het festival Strooipop in Nederland. Daar werd hij al na vijf minuten bekogeld met bier. ‘Als jullie bier gaan gooien, ga ik naar huis’, was het antwoord van de rapper. ‘Ik heb mijn geld toch al gekregen!’ En weg was hij. Boef kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen omdat hij vrouwen die laat uitgingen en bier drinken ‘kechs’ (hoeren) noemde. Maandag kondigde Live Nation de terugkeer van Boef aan in Trix nadat hij zijn concert van 18 oktober annuleerde. Tickets voor dat concert zijn ook geldig op 26 januari. Wij zijn alvast benieuwd naar het aantal pinten dat de rapper over zijn hoofd zal krijgen.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "pressure" (feat. IYAMAH)

2023 was zonder enige twijfel een topjaar voor blackwave.. Na de release van No Sleep In LA zette de band enorme stappen: niet…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem Ardui - "Mozaïsch"

Willem Ardui kleurde afgelopen zomer de affiches van ’s lands twee grootste alternatieve muziekfestivals met blackwave., maar tijd om te bekomen neemt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.