Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Cosmic Super Weirdo – “Never-Ending Confusing Morning”

We introduceren Cosmic Super Weirdo (voorheen bekend als Ugly Weirdo). Na enkele shows te spelen (met onder meer een support voor Deerhoof) en het in de wacht slepen van een finaleplaats op Humo’s Rock Rally, vonden de weirdo’s van de band het tijd om eens de studio in te duiken. Dat deden ze met Koenraad Foesters van Rhinos Are People Too in de Jupiter studio in Tongeren. Twee singles werden er opgenomen waarvan we één, “Never-Ending Confusing Morning”, nu in première mogen voorstellen aan jou.

Afgaande op de naam en de eerste noten van het nummer, lijkt de band in te zetten op een ruwe sound met voldoende distortion. Toch gaan de schizofrene strofes geleidelijk over in verrassend catchy refreinen, het nummer lijkt vier minuten lang op te bouwen naar een keiharde ommekeer, maar die komt er niet. Geen stevige garage of noise maar vlijtig vermomde indie rock die blijft plakken en doet denken aan een mix tussen School is Cool, Team William en Car Seat Headrest. Een lichte elektronische invloed valt ook te bemerken, wat de dynamiek in de song heel sterk maakt. Het nummer gaat over een existentiële crisis binnen de huidige digitale en absurde wereld, alles blijft echter aan de luchtige kant want de band relativeert zichzelf en de werkelijkheid binnen het nummer. Catchy, stevig en lo-fi, een drietal om in de gaten te houden lijkt ons.

Facebook

20 september 2018

About Author

Laurens Collier


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter