AlbumsRecensies

The Molochs – Flowers in the Spring (★★½): “Vrolijke indiepop die snel verveelt”

AlbumsRecensies

The Molochs – Flowers in the Spring (★★½): “Vrolijke indiepop die snel verveelt”

Amper een jaar na hun relatief succesvolle tweede album America’s Velvet Glory, pakken The Molochs uit met Flowers in the Spring. De band is sterk beïnvloed door de oudere stijlen van de garage rock, psychedelica en americana folk. Denk bijvoorbeeld aan The Dream Syndicate of The Doors.

De vrolijke indie pop klinkt ongeacht het weer altijd heel zonnig. De single “I Wanna Say To You” is een perfecte soundtrack voor een klamme zondag op het terras. Het refrein van afsluiter “All the Things That Happen to Me” blijft ongetwijfeld enige tijd in je hoofd hangen.

Op “First Time I Saw You” krijgen we een wat meer up-tempo groove met hier en daar wat harmonica, een constante ritmische gitaar en een orgel die de western sfeer compleet maakt. “And She’s Sleeping Now” zou een prachtige ballade kunnen zijn, maar de heel monotone vocals verpesten de sfeer.

Het grote probleem is echter dat deze nummers allemaal wat te veel op elkaar gelijken. The Molochs stallen op Flowers in the Spring hun invloeden iets te veel uit en steken zelf te weinig originele elementen in hun muziek. Het eerste nummer “To Kick In a Lover’s Door” klinkt bijna identiek aan Steve Wynn’s “Carolyn“. De americana vibe overheerst op het album, maar overtuigt niet. Hoewel de lyrics duidelijk een van de belangrijkste factors in de liedjes zijn, is de stem van zanger Lucas Fitzsimons allesbehalve opwindend of interessant te noemen.

Fans van slide gitaar, harmonica en Noord-Amerikaanse folk rock zullen dit album best wel kunnen smaken. Jammer genoeg is het voor ons net wat te veel achtergrondmuziek, eerder dan iets waar we ons met volle aandacht aan toewijden.

The Molochs werken op Flowers In The Spring verder op een formule die goed klinkt en werkte op hun vorige platen, maar die snel tot verveling leidt. Hun optreden in De Zwerver van vorig jaar laat duidelijk blijken dat The Molochs een band is die live toch een pak interessanter is dan op plaat. Het is duidelijk dat de meeste nummers in de studio heel wat aan intensiteit en kracht verliezen.

Flowers in the Spring verscheen op 7 september via Innovative Leisure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.