Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single RAY BLK – “Empress”

RAY BLK loste vandaag opnieuw een single nadat ze begin vorige maand “Run Run” op de wereld afvuurde. De BBC sound of 2017-artieste wist met debuut-ep Durt te balanceren tussen hiphop, soul, r&b en pop. “Run Run” zette al een eerste stap richting de focus op het soulgenre terwijl de zangeres met haar krachtige stem over de zinloosheid van geweld zingt. Het nummer van vandaag, “Empress”, is opnieuw een voorbode voor het gelijk hetende album Empress dat in september nog zal uitkomen.

“Empress” vertoont opnieuw het vermoeden dat BLK de soulrichting lijkt in te gaan en op die manier afstand zal doen van haar vorige werk. Het nummer wordt voornamelijk gedragen door haar stem die sterk tot haar recht komt in de akoestische setting. De woorden ‘I don’t want to settle for less, ‘cause I’m an empress’ leiden het refrein. Het nummer bevat op die manier een aardige portie ‘kom op voor jezelf’. Ondanks het rustige, melancholische gehalte blijft “Empress” meteen hangen in het hoofd. We kijken enorm uit naar dat nakende album, want het belooft meer dan straf te zijn.

14 september 2018

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter