Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ORB – “I Want What I Want”

Vrijdag verschijnt het tweede full-album van de Australische psych-rockers ORB. Het wordt de opvolger van Naturality  van vorig jaar en hun mini-album Birth uit 2016. We kregen uit het album al een heel fijn voorsmaakje “Space Between The Planets”. Het blijkt dat uit die single ook de inspiratie kwam voor de titel van het nieuwe album. Die heet namelijk kortweg The Space Between. Samen met die aankondiging serveert de band ons nog een laatste voorsmaakje onder de naam “I Want What I Want”.

De intro van “I Want What I Want” kunnen we als heel psychedelisch omschrijven. Het doet zelfs een klein beetje denken aan de periode van Syd Barrett bij Pink Floyd. Niet veel later krijgen we enkele fuzzy sounds in het geheel en is de typische ORB sound terug aanwezig. Snedige riffs, dromerige sound en een meezingbaar refrein zijn ons deel. Critici zouden zeggen dat het te veel een kopie van King Gizzard & The Lizard Wizard aan het worden is, maar wij horen er vooral iets meer furiositeit in. Ze zijn dan ook maar met drie, en moeten het dus iets compacter brengen. Desalniettemin blijft alles heel boeiend en trippy. Uitkijken dus naar vrijdag voor het album.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & the Lizard Wizard @ Ancienne Belgique (AB): Een eigen universum

Een band als King Gizzard & The Lizard Wizard zorgt voor verrassingen, en dat was in de Ancienne Belgique niet anders. Alleen…
Uitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #12

  Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.