Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Masego (ft. SiR) – “Old Age”

Masego is één van de vele hypes die zich in 2018 aan het ontwikkelen is. De stijl van Masego valt moeilijk in een hokje te plaatsen, hij combineert namelijk vlotjes hiphop, jazz en dance-muziek. U kent hem misschien van video’s op Youtube waar hij met enkel zijn saxofoon, wat samples en een synth heerlijke, groovy nummers opbouwt. Na zijn eerste EP The Pink Polo, komt Masego nu voor het eerst met een debuutplaat. Wanneer die uitkomt, is nog niet bekend, maar “Old Age” is de tweede single voor dat album, na “Lady Lady”. Dat laatste nummer kondigde hij overigens aan met een tour die ook halt houdt in de Vooruit.

Op “Old Age” doet Masego het met z’n maatje SiR, die alleen maar positief bijdraagt aan de smooth vibes die hij produceert. Na een korte spoken intro begint het nummer met zachte piano-akkoorden en wat Frank Ocean-achtige vocals. Later valt een vette beat en baslijn in, gesteund door subtiele jazzy gitaar. Een typisch Masego nummer dus, alleen ontbreekt zijn saxofoon, die zelfs gedurende het hele nummer geen plaats krijgt. De grootste kwaliteit van het nummer is de sfeer, perfect om mee in the mood te geraken, want een memorabel refrein of extreem dansbaar saxofoonstuk krijgen we deze keer niet.

Zin om deze laidback vibes live te zien, of je dansbenen los te smijten op één van zijn andere nummers? Zak op 25 september af naar de Vooruit, met in het voorprogramma onze Belgische EMY. Wacht niet te lang want zo’n top-affiche zou wel eens uitverkocht kunnen geraken!

Facebook

Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café (Festivaldag 1): Jamaica rules

Al sinds 1990 wordt er elke zomer op Couleur Café een bonte samenstelling van reggae-, hiphop- en soulacts naar Brussel gehaald. Eerst…
InstagramLiveRecensies

Masego @ Ancienne Belgique (AB): Eiland van zon en soul

Het was alweer even geleden dat muzikaal polyglot Masego nog eens voet aan grond zette op Belgische bodem. De Jamaicaans-Amerikaanse muzikant raakte…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.