Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single We Were Promised Jetpacks – “Repeating Patterns”

Op 14 september verschijnt de nieuwe plaat van We Were Promised Jetpacks. Het wordt het vierde album voor de groep uit Edinburgh. Een maand geleden gaf de groep ons het sterke “Hanging In”. ‘Geen sterke eerste single zonder een straffe tweede’, moeten de mannen gedacht hebben en dus brengen ze nu “Repeating Patterns” uit. De nieuwe plaat waarop beide nummers zullen staan, heet The More I Sleep, The Less I Dream. Een optreden in België blijft voorlopig uit.

Met een titel als “Repeating Patterns” kan je wel een patroon verwachten in de muziek. Die zit er bij deze in de gitaarlijn die doorheen de song constant een snel tempo verzorgt en gedurende de song aan kracht wint. We Were Promised Jetpacks klinkt hier vooral op hun krachtigst, een zompige baslijn bewijst dat nog maar eens te meer. Ruw, schor en oprecht, de single heeft een eerlijke sound en met een geniale gitaarlijn in het midden die het nummer heel dreigend doet afgaan, klinkt het ook tot in de puntjes uitgewerkt. Hier en daar is er altijd een subtiele extra gitaarmelodie te vinden, en dat maakt van “Repeating Patterns” wederom heel sterk werk.

Facebook / Instagram / Twitter / Site

21 augustus 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief