Oude Bekenden

Nieuwe single Christine And The Queens – “5 Dollars”

Christine & The Queens heeft voor haar nieuwe album haar naam ingekort tot Chris. Ze schrapt dus een groot deel van haar naam en dat gaat samen met een drastische verandering, zegt ze in interviews. Chris is een bijnaam of een alter ego zoals Ziggy Stardust bij David Bowie. Net als onder andere Bowie speelt Christine al sinds het begin met de genderrollen. Christine (met een lange, vrouwelijke haardos) danste in een kostuum en zong over transgenders. Chris heeft niet meer het lange haar dat Christine had.

“5 Dollars” is de derde single van het nieuwe album, na “Girlfriend/Damn, Dis-moi” en “Doesn’t Matter/Doesn’t Matter (Voleur de Soleil)”. Dit keer is er dus enkel een Engelstalige versie, maar of ze nu in het Engels of Frans zingt, Chris(tine) brengt een eigen vorm van energie met zich mee. Net als de vorige nummers heeft dit nummer ook een jaren ’80 sfeertje. Voor de nieuwe plaat haalde Chris(tine) inspiratie uit het eerste decennia van Madonna’s zangcarrière. Het nummer gaat over iemand die alles doet voor vijf dollar zonder schaamte, als hij/zij maar die vijf dollar krijgt. Dat klinkt inderdaad als dé “material girl” a.k.a. Madonna.

Chris verschijnt op 21 september 2018 in de winkelrekken en op 12 oktober staat ze in Vorst Nationaal. Wij kijken er alvast naar uit!

FacebookInstagramWebsite

811 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "New Shapes" (feat. Christine and the Queens & Caroline Polachek)

Charli XCX staat er niet bekend om stil te zitten. De afgelopen twee jaar bracht ze twee albums uit en binnenkort verschijnt…
AlbumsRecensies

SHAED - High Dive (★★½): Niet echt een avontuurlijke duik

Chelsea Lee, haar man Spencer Ernst en diens tweelingbroer Max Ernst timmeren al enkele jaren aan de weg naar succes. Oorspronkelijk begonnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KUČKA - "No Good for Me"

KUČKA, oftewel de Australische Laura Jane Lowther, dient met de single “No Good for Me” haar eerste muzikaal werk in van 2021….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.