Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Seafret – “Monsters”

Midden juli was er na twee jaar de terugkeer van Seafret. De groep uit Bridlington hield na debuutplaat Tell Me It’s Real even de boot af om tijd voor zichzelf te nemen. Nu is het duo klaar om verder te gaan, en dat met een verse ep die op 7 september uitkomt. Eerder kregen we daaruit al “Can’t Look Away” te horen, nu komt Seafret met de titeltrack “Monsters” op de proppen. De ep werd opgenomen in Schotland en klinkt daardoor nog puurder volgens de groep zelf. Aan de eerste twee singles te horen, zou dat zomaar eens kunnen kloppen.

“Monsters” is niet het meest unieke folk-pop nummer ooit, maar het bevat wel kracht en emoties. De song is donkerder dan we van hen gewoon zijn, en klinkt volgens ons ook daarom net iets authentieker. De stem van Jack Sedman gaat heel hoog, en soms bespeuren we zelfs een bluesy sfeertje. Een beetje George Ezra dus bij Seafret – wij kunnen het wel smaken. “Monsters” gaat duidelijk over mythische wezens. We voelen wat angst in de vocals en ook muzikaal heerst er een dreigende sfeer. Leuk nummer dat volgens ons toch de breekbaarheid van vorige singles mist, waardoor het nu wat te robuust klinkt. Een evolutie, dat wel, en we zijn benieuwd hoe die zich zal vertalen in de rest van de plaat.

10 augustus 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter