Nieuwe singles

Te ontdekken talent op Pukkelpop 2018

Nieuwe singles

Te ontdekken talent op Pukkelpop 2018

Met acht podia op de weide van Kiewit kan je al snel spreken van een overvloed aan artiesten. Naast headliners als Kendrick Lamar, Imagine Dragons, Bazart of Arcade Fire hebben de organisatoren van Pukkelpop ook deze editie heel wat onbekende bands op de line-up staan. Die bands staan meestal op de rand van de doorbraak en zou je in de toekomst wel eens niet meer in zo’n kleine tent aan het werk kunnen zien. Vandaar dat we eens door de line-up gingen snuisteren en op zoek gingen naar de bands die je op Pukkelpop 2018 zeker aan het werk moet zien.

Ron Gallo (zaterdag, 15u05 – 15u50, Lift)

Rock ‘n’ roll is nooit dood geweest, maar met Ron Gallo zou het genre zomaar eens een heropleving kunnen kennen. De man schuwt zijn invloeden niet en geniet duidelijk van de muziek die in de sixties werd gemaakt. Invloeden van The Beatles en The Rolling Stones zijn nooit ver weg, al is de muziek van Gallo net iets snediger. Garagepunk dus, en als je dat op een festival zet dan weet je dat het niet anders dan een feestje kan zijn. Ron Gallo is snedig, Ron Gallo is strak, Ron Gallo zorgt er voor dat de zaterdag van Pukkelpop al van bij het begin kapot wordt gespeeld.

Rolling Blackouts Coastal Fever (zaterdag, 16u45 – 17u35, Lift)

De revelatie van het afgelopen jaar en een absolute must-see op Pukkelpop. Rolling Blackouts Coastal Fever mag dan nog niet super bekend zijn, hun muziek is gemaakt voor een groot publiek. Jangle pop die zomers klinkt en al snel heel meezingbaar blijkt te zijn. We hadden al eens een gesprek met de band, zagen hen al aan het werk in de AB en kunnen met zekerheid zeggen dat de show op Pukkelpop onvergetelijk zal worden. Fans van het lichte gitaarwerk en fijne melodieën hebben op zaterdag een afspraak in de Lift.

Yonaka (donderdag, 12u15 – 13u, Club)

De indie rock van Britse band Yonaka klinkt even chaotisch als hun bandnaam. Powerhouse frontvrouw Theresa Javis doet het aantal decibels van het viertal behoorlijk stijgen, terwijl de rest van de band de melodieën strak houdt. Yonaka brengt toegankelijke rock, uitermate geschikt voor radioplay en toch met een échte ziel.

Hockey Dad (vrijdag, 12u35 – 13u20, Marquee)

Hoe vroeger je jezelf op de weide begeeft, hoe groter de kans is om een fijne ontdekking te doen. Hockey Dad is zo’n voorbeeld. De band uit Australië brengt een mix van surfrock en garagerock en doet dit allemaal op een heel aanstekelijke manier. De groep deinst er weliswaar niet voor terug om eens stevig het fuzzpedaal in te drukken en lekker te rammen. Vroeg wakker worden en bier in het rond gooien, het zal bij Hockey Dad zeker aan de orde zijn. Brachten begin dit jaar nog een heel leuk album uit, tijd dus om dat live te ontdekken.

Welshly Arms (zaterdag, 14u10 – 15u, Main Stage)

Jawel, zelfs op de Main Stage valt wat te ontdekken. Welshly Arms is de naam. De band werd door Imagine Dragons onder de vleugels genomen, vandaar dat ze ook op Pukkelpop staan. De Amerikanen hebben een gelijkaardige sound, maar klinken net dat tikkeltje steviger. Met een mix van blues, rock en bombast zal de Main Stage net groot genoeg zijn voor de band. “Legendary” is een bescheiden hit die de band tegenwoordig heeft en dat is vooral te danken aan de features die de groep kreeg in series als Vampire Diaries. Denk aan Kaleo, maar dan zonder de attitude (hopen we).

King Tuff (zaterdag, 13u25 – 14u10, Lift)

Eigenlijk zou King Tuff (Kyle Thomas) niet meer tussen de ontdekkingen hoeven te staan, maar hij heeft net iets te lang stil gelegen om nog vers in het geheugen te zitten. Vandaar de opfrissing. De man bracht in april dit jaar zijn vijfde album The Other uit, zijn eerste sinds 2014. In die tussentijd was Thomas te vinden in The Muggers, de backingband van Ty Segall en werkte ook al voor zijn eigen platen samen met die garagerock legende. Op zijn nieuwe plaat doet hij het wat rustiger aan, benieuwd of we live ook iets meer zon zullen mogen ervaren. King Tuff is live sowieso altijd een beleving, kijken is de boodschap.

Maribou State (zaterdag, 17u40 – 18u35, Castello)

Het duo van Maribou State maakt al enkele jaren een mix van exotische en dromerige elektronica. In 2015 kwam er dan een debuutplaat en begin september komt er een tweede aan. Wij konden hem al beluisteren en we kunnen verzekeren dat die nog meer de moeite waard is dan de eerste. Vandaar ook dat we de band met stip hebben aangeduid in onze planning. De groep zal de temperaturen in de Castello gevoelig de hoogte induwen en niemand zal bang zijn om zich aan een zwoel dansje te wagen. De single met Khruangbin is alvast de perfecte overtuigingskracht.

Kelly Lee Owens (Donderdag, 15u50 – 16u40, Castello)

De Welshe Kelly Lee Owens ruilde op haar 18e haar leven als verpleegster in voor dat van een producer. Met haar downtempo indie-electro heelt ze nog steeds zielen. Terwijl ze op haar grootste hits je zachtjes in een roes kan zingen, zijn het de iets hardere albumtracks uit haar debuutalbum die je donderdag ongetwijfeld zullen doen dansen.

Phoebe Bridgers (Donderdag, 15u35 – 16u25 – Club)

Aan adelbrieven heeft de Amerikaanse Phoebe Bridgers geen gebrek. Ze werd opgemerkt door Ryan Adams, werkte al samen met Conor Oberst en tourde met Julien Baker. Haar debuutplaat Stranger in the Alps bevindt zich dan ook temidden het kruispunt van die artiesten: emotionele folksongs met uitgepuurde arrangementen en lyrics over alledaagse problemen en worstelingen. Waar andere meisjes met een gitaar al snel in de clichévallen trappen, weet Bridgers ze met verve te ontwijken. Breng dus alvast je zakdoek mee, want ook al countert Pheebs haar gevoelige nummers tussendoor met sarcasme, ze weet als geen ander je gevoelige snaren te raken.

BeraadGeslagen (Vrijdag, 13u20 – 14u05, Castello)

Wie graag eens een gokje waagt, kon de afgelopen editie van de MIA’s met een gerust gemoed zijn geld zetten op de categorie Beste Muzikant. Gegarandeerd 50% kans dat de winnaar in BeraadGeslagen zit want met Fulco Ottervanger (De Beren Gieren) en Lander Ghyselinck (STUFF.) bevat dit eigenzinnig jazz/electroproject twee van ’s lands meest getalenteerde talenten. Ze gooien achteloos alle genres door de blender en gewapend met slechts hun drum en wat keyboards wisten ze al menig zalen tot hun kookpunt te brengen. Kom alvast vroeg naar de Castello op vrijdag, want BeraadGeslagen is het perfecte middel om je brein en lichaam terug in gang te steken.

SOPHIE (Vrijdag, 20u45 – 21u45, Castello)

Topproducer SOPHIE bracht dit jaar met haar debuutalbum Oil Of Every Pearl’s Un-Insides de elektronische danswereld in extase. Vanuit alle kritische hoeken uit de muziekwereld kreeg SOPHIE lovende kritieken. Met haar futuristische electropop is ze een van de must-see acts op deze editie van Pukkelpop. Voor een trip naar de toekomst, ben je bij SOPHIE aan het juiste adres. Enige nadeel: Op hetzelfde moment speelt op het hoofdpodium N.E.R.D., erg jammer dat hierdoor veel mensen deze topact links zullen laten liggen.

3653 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock On! Queens of the Stone Age en The Offspring naar Pukkelpop 2024!

Of er nog plaats is voor wat gitaren op Pukkelpop? Reken maar van wel! Nadat in eerste instantie vooral de popfans werden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.