Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dilly Dally – “Sober Motel”

© Michelle Homonylo

Ook in Toronto leeft de gitaarmuziek steeds meer op en dat is een verdienste van onder andere Dilly Dally. In 2015 brachten ze hun debuutplaat Sore uit die door onder andere Rolling Stone, Pitchfork en The Guardian als één van de beste platen van dat jaar werd gezien. Het succes zorgde al snel voor een slopende tour die er bijna voor zorgde dat de band het na één plaat voor bekeken hield. Gelukkig bleef de groep rond Katie Monks, Liz Ball, Jimmy Tony en Benjamin Reinhartz toch bestaan en werkten ze vorig jaar samen met producer Rob Schnapf, die in het verleden al samenwerkte met Beck, aan de nieuwe plaat Heaven. Die komt op 14 september uit en daar zal ook hun furieuze nieuwe single “Sober Motel” op te vinden zijn.

“Sober Motel” begint met een sterke intro die ons meteen weet te pakken en als Katie Monks dan ook nog begint te zingen met haar heerlijk ruige stem, worden we meegenomen in een beklijvend verhaal. Het nummer gaat over nuchter zijn in een industrie die dat eigenlijk niet is en hoe moeilijk het is om dat vol te houden. De strofes van de song zijn eigenlijk nog vrij ingetogen gehouden, maar telkens wanneer het refrein nadert, worden alle registers open getrokken en krijgen we een bombastische soundwall. Het lijkt wel alsof “Sober Motel” een moderne versie is geworden van de Pixies klassieker “Where Is My Mind?” en dat mag zeker gezien worden als een compliment. We kunnen van geluk spreken dat de band nog bestaat en dat ze nu zelfs nog furieuzer klinken dan voordien.

Dilly Dally speelt op 5 oktober in de Witloof Bar (Botanique) in Brussel om er hun nieuwe plaat Heaven voor te stellen.

Facebook

1422 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Falcon Jane - "Heaven"

Eerder dit jaar wist Falcon Jane onze aandacht te trekken met “The Other Moon” en zo schopte ze het eind augustus tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goose - "Heaven"

Ons Belgenlandje heeft op muzikaal vlak een aantal vaste waarden en daartoe behoren de mannen van Goose zeker en vast. Tot een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Weval - "Heaven, Listen"

Belgen hebben kennelijk een zwak voor strakke, maar toch ook melodische elektronische acts zoals Modeselektor of Son Lux. Ook het Amsterdamse duo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.