Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aphex Twin- “T69 Collapse”

De spotlight opzoeken met de juiste getikte methodes lijkt al decennia lang besteed aan de legendarische ‘thrill-IDM-er’ Richard D. James aka Aphex Twin. Ook voor de aankondiging van zijn te verwachten Collapse EP (14 september) is weer alles uit de kast getrokken. De voorbije weken werd zijn logo sporadisch en onaangekondigd gespot door oplettende voorbijgangers waardoor de muziekwereld zijn vragende ogen richtte op label WARP, maar het was het populaire Adult Swim (Cartoon Network) dat met een antwoord kwam in de vorm van veiligheidsoverwegingen.

Idealiter zou Adult Swim de single “T69 Collapse” in premiere laten gaan op hun zender, maar na een gefaalde Harding-test (een test die erop ziet dat beelden ook toegankelijk zijn voor mensen met stoornissen zoals epilepsie) refereerde ze naar de release van de single over Twitter met; ‘We will be premiering it online.’ Vandaag is die dag.

“T69 Collapse” lijkt in het begin nogal ingetogen. De drums zijn chaotisch maar bekend in het Richard James’ universum. Zo ook de nostalgische synthpartijen waardoor het, hoewel goed, niet echt vernieuwend is voor een Aphex plaat. Tot we een kleine twee minuten verder zijn, de drums je rond het hoofd slingeren, het geheel meermaals in een muzikaal vacuüm wordt getrokken en een onverwacht teder derde deel waar de acid doorheen sproeit als een sadistische tegenwerking. Aphex Twin verrast dus wederom met iets dat rond onze oren slaat zonder dat we dat ook maar een moment erg vinden.

Bekijk “T69 Collapse” hieronder met de visuals van Weirdcore.

Facebook I Label

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.