banner

Nieuwe singles

Nieuwe single Behemoth – “God = Dog”

Het moet niet allemaal zonneschijn zijn, dacht Behemoth waarschijnlijk toen ze hun nieuwe single “God = Dog” deze middag loslieten op de wereld. Hun nieuwe nummer is een voorproefje van de nieuwe LP I Loved You at Your Darkest die er later op dit jaar zit aan te komen. Hoe die zal klinken, afgaand op “God = Dog”? Ehm… duister. Zanger/gitarist Nergal – geboren als Adam Darski – staat al een eindje op de naughty list van het Vaticaan en doet er ook op “God = Dog” alles aan om zijn ticketje richting de hemel niet te ontvangen. Alsof een reeks bladzijden uit een bijbel scheuren tijdens een optreden en die vervolgens nog eens in brand te steken nog niet genoeg was. Onze grootmoeder slaat alvast een zevental kruistekens en bid haar volledig rozenkrans kapot omdat we nog maar durfden luisteren naar Behemoth.

“God = Dog” begint met een atmosferische intro die al snel omslaat in een spervuur aan blastbeats en dissonante akkoorden. Dat Nergal een bloedhekel heeft aan het Christendom mag duidelijk wezen aan de venijnigheid waarmee hij zijn lyrics onze richting uitbraakt. Het gebruik van het koor doorheen het nummer mogen we zeker als een pluspunt ervaren en geeft het nummer een extra onheilspellende vibe. Wat opvalt doorheen deze single is dat Behemoth veel inzet op sfeer en melodie daar de band vroeger meer voor de bombastische aanpak ging. De middelvinger van Behemoth richting het nalatenschap van ene J. Christus blijft, na het beluisteren van “God = Dog”, overduidelijk overeind. Of het Vaticaan met een evengrote middelvinger terug zal reageren, blijft maar de vraag.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eskimo Callboy – “Pump It”

In 2020 verraste Eskimo Callboy de metalwereld met de hit single “Hypa Hypa”. Hiermee omarmden ze hun foute kantje volledig, wat zorgde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Golden Liar"

Het Zwitsers-Amerikaanse Zeal & Ardor is het ultieme bewijs dat metalmuziek, vijftig jaar na haar bestaan, innoverend kan blijven. De groep rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single killthelogo - "Buy More Sh!t"

Hoewel killthelogo een recent opgerichte band is, schrijven we hier niet over een stel jonge veulens. Frontman Daniel Mies en gitarist Niko…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.