Nieuwe singles

Nieuwe single Behemoth – “God = Dog”

Nieuwe singles

Nieuwe single Behemoth – “God = Dog”

Het moet niet allemaal zonneschijn zijn, dacht Behemoth waarschijnlijk toen ze hun nieuwe single “God = Dog” deze middag loslieten op de wereld. Hun nieuwe nummer is een voorproefje van de nieuwe LP I Loved You at Your Darkest die er later op dit jaar zit aan te komen. Hoe die zal klinken, afgaand op “God = Dog”? Ehm… duister. Zanger/gitarist Nergal – geboren als Adam Darski – staat al een eindje op de naughty list van het Vaticaan en doet er ook op “God = Dog” alles aan om zijn ticketje richting de hemel niet te ontvangen. Alsof een reeks bladzijden uit een bijbel scheuren tijdens een optreden en die vervolgens nog eens in brand te steken nog niet genoeg was. Onze grootmoeder slaat alvast een zevental kruistekens en bid haar volledig rozenkrans kapot omdat we nog maar durfden luisteren naar Behemoth.

“God = Dog” begint met een atmosferische intro die al snel omslaat in een spervuur aan blastbeats en dissonante akkoorden. Dat Nergal een bloedhekel heeft aan het Christendom mag duidelijk wezen aan de venijnigheid waarmee hij zijn lyrics onze richting uitbraakt. Het gebruik van het koor doorheen het nummer mogen we zeker als een pluspunt ervaren en geeft het nummer een extra onheilspellende vibe. Wat opvalt doorheen deze single is dat Behemoth veel inzet op sfeer en melodie daar de band vroeger meer voor de bombastische aanpak ging. De middelvinger van Behemoth richting het nalatenschap van ene J. Christus blijft, na het beluisteren van “God = Dog”, overduidelijk overeind. Of het Vaticaan met een evengrote middelvinger terug zal reageren, blijft maar de vraag.

Related posts
AlbumsRecensies

Alcest - Les Chants De L’Aurore (★★★★): Een schouwspel tussen licht en donker

Alcest probeert al sinds begin dit millennium de grenzen van het blackmetal genre af te tasten. Door het toevoegen van melodieuze ingrediënten…
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.