Nieuwe singles

Nieuwe single Blood Orange – “Jewelry”

Nieuwe singles

Nieuwe single Blood Orange – “Jewelry”

Twee songs in een dag tijd, je kan wel stellen dat Blood Orange terug is. Eerst releaste hij “Charcoal Baby” en enkele uren later “Jewelry”. Ze kondigen zijn nieuwe album Negro Swan aan dat volgende maand uitkomt.

“Jewelry” komt traag op gang met zijn kenmerkende fragiele falsettostem. Beetje bij beetje vullen enkele strakke beats het ritme aan en krijg je een mengelmoes van genres: een beetje jazz, R&B, hiphop, soul,… Hij vermengt ze tot een mooie mix en weet er zijn eigen stempel op te zetten. Het trage ritme en de jazzy melodieën in de achtergrond maken het lied rustgevend en bijna meditatief.

In de clip, die door hemzelf geregisseerd werd, begint het lied met een monoloog over self-empowerment van Janet Mock, een zwarte transgenderactiviste. Maar ook muzikant/ all-round artiest Ian Isiah maakt in de clip zijn opwachting. In zijn vorig album kwam de zoektocht naar zijn Black Identity al sterk naar voor als thema en dat lijkt deze keer niet veel anders te zijn.  Negro Swan zal vooral thema’s angst in de black-en queergemeenschap behandelen. Met deze twee boeiende songs is het alvast uitkijken naar wat deze plaat nog meer inhoudt.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - "Perfect"

Als we al zouden kunnen bepalen wat een ‘normaal’ parcours is als artiest, dan valt Freya Ridings daar zeker niet onder. Haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freya Ridings - “Can I Jump?”

Het is reeds van 2019 geleden dat de Britse singer-songwriter Freya Ridings doorbrak met haar debuut-ep You Mean The World To Me,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blood Orange - "Jesus Freak Lighter"

Dev Hynes deed het de laatste jaren wat rustiger aan. Op wat remixes en gastbijdrages na moest je het sinds 2020 zonder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.