Nieuwe singles

Nieuwe single Blood Orange – “Jewelry”

Twee songs in een dag tijd, je kan wel stellen dat Blood Orange terug is. Eerst releaste hij “Charcoal Baby” en enkele uren later “Jewelry”. Ze kondigen zijn nieuwe album Negro Swan aan dat volgende maand uitkomt.

“Jewelry” komt traag op gang met zijn kenmerkende fragiele falsettostem. Beetje bij beetje vullen enkele strakke beats het ritme aan en krijg je een mengelmoes van genres: een beetje jazz, R&B, hiphop, soul,… Hij vermengt ze tot een mooie mix en weet er zijn eigen stempel op te zetten. Het trage ritme en de jazzy melodieën in de achtergrond maken het lied rustgevend en bijna meditatief.

In de clip, die door hemzelf geregisseerd werd, begint het lied met een monoloog over self-empowerment van Janet Mock, een zwarte transgenderactiviste. Maar ook muzikant/ all-round artiest Ian Isiah maakt in de clip zijn opwachting. In zijn vorig album kwam de zoektocht naar zijn Black Identity al sterk naar voor als thema en dat lijkt deze keer niet veel anders te zijn.  Negro Swan zal vooral thema’s angst in de black-en queergemeenschap behandelen. Met deze twee boeiende songs is het alvast uitkijken naar wat deze plaat nog meer inhoudt.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TURNSTILE - "ALIEN LOVE CALL" (feat. Blood Orange)

We hebben even op de terugkeer van TURNSTILE moeten wachten, maar de laatste maanden waren ze overal te vinden. Er was de…
Muzieknieuwtjes

Paul McCartney herwerkt McCartney III samen met o.a. Beck, Josh Homme, Damon Albarn en Phoebe Bridgers

Er circuleerden sinds woensdagavond heel wat mysterieuze filmpjes op de sociale media van enkele bekende artiesten. St. Vincent, Queens of the Stone…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Avalanches feat. Blood Orange - "We Will Always Love You"

Op nieuwe muziek van The Avalanches moesten we deze keer gelukkig geen vijftien jaar wachten, want later dit jaar verschijnt eindelijk de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.