Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blood Orange – “Charcoal Baby”

Begin deze week kondigde Dev Hynes al aan dat er eind augustus een nieuw album zou aankomen van zijn alter ego Blood Orange. Negro Swan heet de plaat en het is de opvolger van Freetown Sound uit 2016. De plaat verschijnt op 24 augustus, maar vandaag kan je er al een eerste voorsmaakje uit horen. “Charcoal Baby” is de titel en het werd samen met Aaron Maine van Porches geschreven. Negro Swan zou één van zijn meest persoonlijke statements tot dusver worden en hij kaart er rassen, identiteits- en mentale gezondheidsproblemen in aan.

“Charcoal Baby” is muzikaal weer een kenmerkend Blood Orange nummertje. Het begint met wat lo fi gitaren doordrenkt in synths met daarboven de soulvolle stem van Hynes. Het sfeertje dat Porches ook in zijn muziek steekt, is hier duidelijk hoorbaar. Een kleine dreampop invloed dus, en die droom gaat ook verder in zijn videoclip voor het nummer. Die clip zet je aan het denken aan de hand van een split screen waarin twee verschillende verhalen zich afspelen. Verder krijgen we op het eind nog een dansbare outro met sax en exploderende synths. Boeiende song, zowel inhoudelijk als muzikaal.

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blood Orange - "Jesus Freak Lighter"

Dev Hynes deed het de laatste jaren wat rustiger aan. Op wat remixes en gastbijdrages na moest je het sinds 2020 zonder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet - "Bound" (feat. Blood Orange)

Het duurde even, maar eindelijk is het zover: Wet gaat een nieuw album uitbrengen. Hun laatste langspeler is alweer van 2018 geleden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TURNSTILE - "ALIEN LOVE CALL" (feat. Blood Orange)

We hebben even op de terugkeer van TURNSTILE moeten wachten, maar de laatste maanden waren ze overal te vinden. Er was de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.