Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Blood Orange – “Charcoal Baby”

Begin deze week kondigde Dev Hynes al aan dat er eind augustus een nieuw album zou aankomen van zijn alter ego Blood Orange. Negro Swan heet de plaat en het is de opvolger van Freetown Sound uit 2016. De plaat verschijnt op 24 augustus, maar vandaag kan je er al een eerste voorsmaakje uit horen. “Charcoal Baby” is de titel en het werd samen met Aaron Maine van Porches geschreven. Negro Swan zou één van zijn meest persoonlijke statements tot dusver worden en hij kaart er rassen, identiteits- en mentale gezondheidsproblemen in aan.

“Charcoal Baby” is muzikaal weer een kenmerkend Blood Orange nummertje. Het begint met wat lo fi gitaren doordrenkt in synths met daarboven de soulvolle stem van Hynes. Het sfeertje dat Porches ook in zijn muziek steekt, is hier duidelijk hoorbaar. Een kleine dreampop invloed dus, en die droom gaat ook verder in zijn videoclip voor het nummer. Die clip zet je aan het denken aan de hand van een split screen waarin twee verschillende verhalen zich afspelen. Verder krijgen we op het eind nog een dansbare outro met sax en exploderende synths. Boeiende song, zowel inhoudelijk als muzikaal.

26 juli 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief