Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Holydrug Couple – “Waterfalls”

Zelfs in Chili wordt er goeie muziek gemaakt, zo bewijst The Holydrug Couple opnieuw en opnieuw. De groep uit de pittoreske hoofdstad Santiago is ondertussen al toe aan zijn vierde album. Hyper Super Mega is de naam en we mogen hem verwachten op 14 september. De band bestaat ondertussen al tien jaar en met de nieuwe plaat willen ze dat decennium muzikaal ook proberen over te brengen. De ervaringen die ze opdeden in een (dat hopen ze toch zelf) klassiek album gieten. Nadat de band enkele weken geleden met “I’ll Only Say This” een eerste voorsmaakje bracht, krijgen we nu verfrissing met “Waterfalls”.

Zoals we dat ondertussen al weten van The Holydrug Couple, zit er een heel lo-fi sound in de muziek. “Waterfalls” doet wat denken aan bands als Mac DeMarco en Alex Cameron, maar dan net nog iets meer psychedelisch. De psychedelica die het duo gebruikt, is er dat in jaren 60 en 70 erg veel gesmaakt werd. Toch kunnen we dit tegenwoordig ook nog steeds fijn vinden, want aan de hand van wat synthlijnen en een sterke productie op de single, heeft het zijn hedendaagse invloed. Wegzweven dus en dromen van lichte stromen water op je rug die voor verkoeling zorgen bij deze warme temperaturen.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 7 - 13 december

Het einde van het jaar nadert en dat is duidelijk in de clipjes deze week. Het waren er een pak minder maar…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Filmpje van de week 4 - 10 mei

Het is weer die tijd van de week, Filmpje Van De Week-tijd. Wat deze week vooral opviel is hoe oververtegenwoordigd de eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.