Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Twilight Sad – “I/m Not Here [missing face]”

Vier jaar, zo lang is het geleden dat we nog eens nieuwe muziek van The Twilight Sad kregen. De bandleden zaten weliswaar niet stil, want samen met Kathryn Joseph maakte frontman James Graham vorig jaar een album onder de naam Out Lines. Nu tekent The Twilight Sad bij datzelfde label als waar die supergroep een album uitbracht, Rock Action Records. Het label van Mogwai krijgt er dus weer een prachtige band bij. “I/m Not Here [missing face]” is de eerste single die de band daarop uitbrengt. Daarnaast verblijden ze ons met de aankondiging dat ze op 18 november onze eigenste Botanique komen onveilig maken.

“I/m Not Here [missing face]” klokt af net onder de zes minuten en toont nogmaals aan waarom The Twilight Sad zo’n sterke band is. Robert Smith van The Cure zag dat ook al, en nodigde hen dit weekend uit op zijn festival. Hij coverde er zelfs al een van hun nummers. Deze nieuwe single is erg donker, maar bevat toch een aanstekelijk en vrolijk refrein dat het gevoel van licht en donker perfect weet te combineren. Een emotioneel sterke single die na enkele luisterbeurten blijft hangen en je een heel hoopvol gevoel geeft. De lyrics gaan over de strijd van jezelf niet leuk te vinden (‘I don’t want to be around you anymore’), en dat brengt de groep op een eerlijke manier. Goeie band, straffe muziek.

10 juli 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief