Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles HONNE – “I Got You ◑” en “Forget Me Not ◐”

Honne houdt woord. De Londense formatie beloofde om elke laatste vrijdag van de maand twee singles te lossen. En hé, kijk eens aan, dat is vandaag niet anders. Op deze zomerse dag lang tussen de lakens blijven liggen, is niet het meest strakke plan, al probeert HONNE ons met hun zwoele, ophitsende beats en vocals ons daar toe aan te zetten. Sinds hun ontstaan blijft het duo trouw aan hun gesmaakt recept. Zwoele beats combineren met cheesy, driftgerelateerde teksten. Dit is op deze twee nieuwe singles uit het nieuwe album Love Me / Love Me Not, andermaal niet anders.

“I Got You ◑” klinkt zoals seks ruikt. Zweterig, karakteristiek, maar gek genoeg niet vervelend. De onderliggende beat is sensueel verleidelijk en toch intens genoeg om goed dansbaar te zijn. De compacte, cosy vibe die ze in het verleden wat hadden op tracks zoals “Someone That Loves You”, heeft plaats gemaakt voor een erg internationaal aanvoelende productie. De samenwerking met Nana Rogues zit daar zeker voor wat tussen. Rogues werkte eerder samen met Drake op de single “Passionfruit” en die ietwat sterielere Drake-feel is op “I Got You ◑” best sterk aanwezig.

Bij “Forget Me Not ◐” net hetzelfde verhaal. De beat is hier weliswaar nadrukkelijker aanwezig en ook trippelen de fijne synths hier veel explicieter tussen de kicks heen. Het nummer is een stuk korter dan “I Got You ◑”. Dit zorgt ervoor dat het nummer haar pit van begin tot eind weet vast te houden zonder rare fratsen te moeten bovenhalen. “Forget Me Not” doet ons naar het einde toe zelfs wat denken aan Flume. Als ze bij HONNE op dit elan verdergaan, ligt een even boomende carrière als die van de Australiër zeker in het verschiet.

Love Me / Love Me Not verschijnt 24 augustus via Atlantic Records.

Facebook

110 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beka - "More Than Friends" (feat. HONNE)

Beka is nog niet zo’n bekende naam in de muziekscene, maar daar kan wel eens snel verandering in komen. Fans van HONNE…
AlbumsRecensies

Headie One - EDNA (★★★★): Meer dan enkel een drillkoning

EDNA, het debuutalbum van Headie One, stelt allesbehalve teleur. De rapper is vooral gekend voor zijn eigenzinnige, rauwe raps, maar voor zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.