Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld & Iggy Pop – “I’ll See Big”

Iggy Pop en Underworld, als deze twee legendarische namen geen belletje doen rinkelen bij je als muziekliefhebber dan doen ze dat wel via de cultklassieker Trainspotting uit 1996. De film stond gekend om zijn uitstekende en voor die tijd representatieve soundtrack. Iets waar regisseur Danny Boyle ook in de recentere vervolgfilm T2 Trainspotting belang aan hechtte en zo bands zoals Wolf Alice, Young Fathers en Fat White Family een plaats gaf in zijn prent. Rick Smith van Underworld zag naar aanloop van de film zijn kans om een meeting met Iggy te organiseren en er een samenwerking aan te koppelen die had moeten leiden tot de creatie van de soundtrack van T2.

Geen enkele van de nummers schopte het echter tot in de film en dus releasen Underworld en Iggy Pop het resultaat nu als een EP genaamd Teatime Dub Encounters. Het tweede nummer van de vier heet “I’ll See Big” en is, laat ons eerlijk zijn, tergend saai. Iggy mijmert wat over het concept vriendschap en hoe zijn visie op dingen veranderde met ouder worden. Zijn stem is aangenaam, maar als je de vervlogen punk frontman gewoon wil horen praten luister je beter naar zijn radioprogramma Iggy Confidential. Daar komt nog bovenop dat de door Underworld voorziene beat niet simplistisch, maar gewoon ondermaats is: een deuntje dat elke 15-jarige in een halfuur tijd in elkaar flanst op zijn iPhone. De eerste single “Bells & Circles” had nog pit en kan zijn dienst bewijzen in een club-setting. Als de twee andere nummers echter klinken zoals deze “I’ll see big” dan begrijpen we volkomen waarom deze samenwerking niet te horen was op T2.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iggy Pop - "Dirty Little Virus"

73 jaar is Iggy Pop ondertussen al, maar van een pensioen wordt er nog lang niet gesproken. De oude punker blijft aan…
InstagramLiveRecensies

Underworld @ Lotto Arena: Jong en oud verbinden

Gisterenavond stond het duo Karl Hyde en Rick Smith in de Lotto Arena. Hun namen doen misschien niet direct een belletje rinkelen,…
AlbumsRecensies

Underworld - DRIFT Series 1 Sampler Edition (★★★★): Een dijk van een project

Al ongeveer dertig jaar lang maakt Underworld zowel under- als boven-ground de dansvloeren onveilig. Sinds twee van hun nummers een verschijning maakten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.