Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld & Iggy Pop – “I’ll See Big”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld & Iggy Pop – “I’ll See Big”

Iggy Pop en Underworld, als deze twee legendarische namen geen belletje doen rinkelen bij je als muziekliefhebber dan doen ze dat wel via de cultklassieker Trainspotting uit 1996. De film stond gekend om zijn uitstekende en voor die tijd representatieve soundtrack. Iets waar regisseur Danny Boyle ook in de recentere vervolgfilm T2 Trainspotting belang aan hechtte en zo bands zoals Wolf Alice, Young Fathers en Fat White Family een plaats gaf in zijn prent. Rick Smith van Underworld zag naar aanloop van de film zijn kans om een meeting met Iggy te organiseren en er een samenwerking aan te koppelen die had moeten leiden tot de creatie van de soundtrack van T2.

Geen enkele van de nummers schopte het echter tot in de film en dus releasen Underworld en Iggy Pop het resultaat nu als een EP genaamd Teatime Dub Encounters. Het tweede nummer van de vier heet “I’ll See Big” en is, laat ons eerlijk zijn, tergend saai. Iggy mijmert wat over het concept vriendschap en hoe zijn visie op dingen veranderde met ouder worden. Zijn stem is aangenaam, maar als je de vervlogen punk frontman gewoon wil horen praten luister je beter naar zijn radioprogramma Iggy Confidential. Daar komt nog bovenop dat de door Underworld voorziene beat niet simplistisch, maar gewoon ondermaats is: een deuntje dat elke 15-jarige in een halfuur tijd in elkaar flanst op zijn iPhone. De eerste single “Bells & Circles” had nog pit en kan zijn dienst bewijzen in een club-setting. Als de twee andere nummers echter klinken zoals deze “I’ll see big” dan begrijpen we volkomen waarom deze samenwerking niet te horen was op T2.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Underworld - "and the colour red"

Karl Hyde en Rick Smith hebben zichzelf met bijna dertig jaar op de teller zonder enige twijfel een legendenstatus toegekend. Underworld staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Shears – “Too Much Music”

De titel “Too Much Music” doet vermoeden dan Jake Shears het even gehad heeft met muziek, maar het tegenovergestelde is waar: op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.