Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week 11 juni – 17 juni

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: een verrassingsalbum van Beyoncé en Jay-Z, een nieuwe festival in Trix en geen festival in Aalst.

Beyoncé en Jay-Z brengen samen een album uit

Hét powerkoppel in de r&b en hiphop Beyoncé en Jay-Z hebben uit het niets een eerste gezamenlijk album gedropt. Everything is Love is enkel te beluisteren via Tidal en telt negen nummers. De single “APES**T” kan je al wel beluisteren én bekijken. De videoclip toont Beyoncé en haar echtgenoot in een leeg Louvre voor werken van Leonardo Da Vinci, Théodore Géricault en Louis David. De clip heeft ook een Belgisch kantje want net als de performance van Beyoncé op de Grammy’s is de choreografie ook hier opnieuw van Sidi Larbi Cherkaoui.

Nieuw festival in Antwerpse Trix

Na het bekende We Are Open en DESERTFEST zet Trix op 2 november zijn deuren open voor een derde festival. Op ‘Filter’ krijg je ‘alternatieve internationale popmuziek’ te horen van onder andere Unknown Mortal Orchestra, Stephen Malkmus & The Jicks, Trevor Powers, Andy Shauf en Rolling Blackouts Coastal Fever te zien. Extra namen volgen nog in september en voor meer informatie kan je alvast terecht op de website van de Antwerpse concertzaal.

Robbie Williams brutaal op opening WK voetbal

De voetbalgekte is weer begonnen. Vrijdag werd het wereldkampioenschap officieel geopend met een ceremonie en daar mocht ook Britse zanger Robbie Williams komen zingen. Tijdens “Rock DJ” maakte hij van de gelegenheid gebruik om zijn critici lik op stuk te geven. ‘I’m doing this for free’ riep hij in de camera terwijl hij z’n middelvinger opstak. Hij kreeg het verwijt enkel op te treden voor de roebels die hij zou krijgen. Maar Williams verduidelijkte de middelvinger nogmaals: ‘‘De Wereldbeker openen in een stadion voor miljoenen mensen over de hele wereld is een kinderdroom.’

Drake organiseert reünie van Degrassi-acteurs

Deze week liet Drake zijn ruzie met Pusha T volledig achter zich en focuste de rapper zich opnieuw op z’n nieuwe album Scorpion dat 29 juni zal verschijnen. Daarop zal ook nieuwe single “I’m Upset” te horen zijn. De nieuwe videoclip van die single liet Drake deze week op de wereld los. Het werd een reünie met de cast van Degrassi, de Amerikaanse reeks waar Drake zelf in meespeelde. Samen met oude klasgenoten Shane Kippel (Gavin ‘Spinner’ Mason), Nina Dobrev (Mia Jones) en Stacey Farber (Ellie Nash) danste hij in de schoolgangen.

Gitarist 30 Seconds To Mars stapt uit de band

Tomo Miličević, de gitarist van 30 Seconds To Mars gaf er deze week de brui aan. Het nieuws deelde deelde hij op Twitter in een open brief waarin hij de overgebleven bandleden Shannon en Jared Leto bedankte voor de mooie herinneringen. ‘Dit is het beste voor mij, mijn leven en voor de band.’ Wie de gitarist nu zal vervangen is nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk niemand, want de band is tegenwoordig meer en meer de grote Jared Leto show.

Marktrock Aalst geannuleerd

Slecht nieuws voor de Aalstenaren die deze zomer willen feesten op Marktrock. De editie van 2018 die eind juni had moeten plaatsvinden, gaat niet door. Dit meldt VRT NWS. De reden zou een slechte ticketverkoop zijn. Wie al een ticket had, krijgt een volledige terugbetaling. Op de affiche stonden onder meer Bart Peeters, Ozark Henry en de Ketnet Band gepland.

Zedd en Diplo doen een Pusha T vs Drake

De ene beef is de andere niet. Terwijl die tussen Pusha T en Drake gaat liggen, wordt er olie op het vuur gegooid bij producers Zedd en Diplo. Dinsdag tweette DJ Max Vangelis over die laatste dat hij hem niet erkende op een event in Hong Kong. Zedd besloot om meteen op de kar te springen met een antwoord op de tweet van Vangelis: 100% Truth. Diplo reageerde op Zedd ‘I’m gonna give @Zedd 24 hours to delete his Twitter account or im going full Pusha T on him.’ Terwijl hij zich verontschuldigde bij Vangelis: ‘Sorry bro when you asked for my autograph in Hong Kong I honestly thought you were just a fan I didn’t know you had also played the show really early, my bad.’

HAIM ontslaat hun manager omwille van gender pay gap

De zusjes van HAIM staan op hun strepen. Toen ze ontdekten dat ‘een mannelijke collega’ tien keer meer betaald kreeg voor hetzelfde festivaloptreden, ontsloegen ze hun manager. Ze vertelden in een interview met het tijdschrift Grazia dat ze hier pas later achter zijn gekomen. ‘De muziekindustrie is een beangstigende plaats voor vrouwen. Er zijn zoveel obstakels. Het is echt klote. Vrouwen krijgen nog niet eens de helft van het loon dat mannen betaald krijgen.’

Iggy Pop is fan van Mitski ‘beste songwriter dat ik ken’

Deze week deelde Iggy Pop een paar tips met de luisteraars van BBC Radio 6. De Japans-Amerikaanse Mitski omschreef hij als: ‘de meest geavanceerde singer songwriter die ik ken. Ze schrijft en zingt en speelt ook nog; haar naam is Mitski.’ Hij eindigde zijn lofzang met “My Body’s Made of Crushed Little Stars”. Op 29 september staat Mitski in de Antwerpse Trix.

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robbie Williams - "Lost"

Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in België geldt Robbie Williams als een van de grootste entertainers. De Britse zanger maakte naam…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beyoncé - RENAISSANCE (★★★★): Compacte clubnacht

Er zijn er weinigen geslaagd om de razendsnelle wereld even op pauze te krijgen de afgelopen jaren. Sterker nog, de teller kan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florist - "Feathers"

Dat de groep Florist een nieuw nummer uitbrengt, is eigenlijk geen verrassing voor ons. Al eerder dit jaar kwamen ze al met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.