Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ORB – “Space Between The Planets”

Vorig jaar waren we helemaal weg van de debuutplaat van ORB. We gaven niet minder dan vijf sterren. Het lijkt er op dat de band, net zoals zijn genre- en landgenoten King Gizzard & The Lizard Wizard, niet al te veel tijd zal nemen voor een nieuw album. Vandaag komt namelijk een eerste single uit van de nieuwe plaat. Of die nog dit jaar zal verschijnen, weten we niet, maar wat we wel weten is dat we meteen de titeltrack te horen krijgen. “Space Between The Planets” toont wederom waarom ORB zo’n geniale band is dat dringend eens mag doorbreken.

“Space Between The Planets” toont waar de band zo sterk in is en brengt het op een iets meer sinecure manier dan hoe ze het deden op de debuutplaat (de productie is gewoon veel sterker). Zo zijn de riffs minder krachtig, is de fuzz iets gepolijster en bevat de song ook de nodige tempowisselingen. Zo horen we in het begin een zompig geluid met wat gitaarsolo’s om daarna iets rustiger te werk gaan, meer neigend naar zweverige psychedelica. Het thema ‘ruimte’ is nog steeds een centraal punt, het lekker gitaarspel vliegt ons om de oren en iedere luisterbeurt ontdek je iets nieuw in het nummer. Dit alles maakt van “Space Between The Planets” alweer een geniaal nummer. Wat een band!

 

14 juni 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief