Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Asylums – “Millennials”

De art rock band Asylums bestaat al sinds 2014, maar hun doorbraak zit er nu pas echt aan te komen. De Britse band rond Luke Branch lost deze zomer op 6juli immers de opvolgers van hun debuutplaat Killer Brain Waves. Op Alien Human Emotions moeten we dus nog een kleine maand wachten, maar vandaag mogen we al kennis maken met een tweede single, “Millenials”, van de nieuwe plaat en die klinkt iets anders dan de vorige nummers die ze losten.

Eerst en vooral klinkt “Millennials” iets minder opgewekt dan de eerde single “When We Wake Up”. Het gitaardeuntje doet wat denken aan “The Club” van Hinds, maar “Millennials” klinkt iets meer gepolijst en iets frisser op vlak van sound. Tekstueel gezien staat het nummer, dat door frontman Luke geschreven werd, als een huis en blijkt dit weer één van de grootste kwaliteiten van de band te zijn gezien de teksten vaak diepgang hebben. Het nummer gaat over dat de jeugd steeds opnieuw generatie overgrijpend verbonden wordt met vooroordelen en dat elke generatie even verward en angstig is als de vorige. We zijn in ieder geval al benieuwd of de nieuwe plaat van de band uit Southend-on-Sea dit hoog niveau zal kunnen volhouden.

Facebook

5 juni 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief