LiveRecensies

The Vamps @ Ancienne Belgique (AB): Een boyband die geen boyband is!

LiveRecensies

The Vamps @ Ancienne Belgique (AB): Een boyband die geen boyband is!

Tieners boven gisteren in de Ancienne Belgique tijdens het optreden van The Vamps. Het Britse viertal brengt poprock en wordt niet graag geassocieerd met een boysband. Want ze spelen hun eigen instrument, aldus zanger Brad. Desondanks zijn ze enorm populair bij het vrouwelijke publiek. Dit werd snel duidelijk nog voor er maar één noot gezonden werd. Uren voor het optreden stonden jonge tienermeisjes al aan te schuiven om het beste plekje van de avond te kunnen bemachtigen. Dat de support act ‘New Hope Club’ ook nog eens drie niet onknappe jonge kerels waren, zorgde alleen maar voor meer hysterie bij het uitsluitend vrouwelijke publiek. Als één van de tien mannelijke bezoekers, grotendeels bestaande uit meegesleurde vriendjes en papa’s, zullen we vooral de enorme piep in onze oren onthouden veroorzaakt door het overenthousiaste tienerpubliek.

Uitzonderlijk veel volk stond, nog voor het optreden van de support act New Hope Club, al tegen de barrière gedrukt. De 18-jarigen: Blake, George en Reece kunnen ondanks hun jonge leeftijd en nog prille carrière, al heel wat fans gelukkig maken met hun looks. De jongens kunnen zingen, maar zijn vooral bezig met entertainen van de horde meisjes in het publiek. Die kennen dan ook al elk nummer van hun eerste EP, Welcome To The Club, vanbuiten. Dat er nog voor het optreden van The Vamps al een meisje moest afgevoerd worden naar de EHBO, hoeft dan ook niet te verbazen.

Met honderden ongeduldige meisjes werd het even wachten op de hoofdact van de avond. Elke minieme beweging langs en achter het podium ging gepaard met een golf van geschreeuw. Jammer genoeg was het eerste nummer “Staying Up” dan ook zo goed als onverstaanbaar. Tijdens “Last Night” vloeide het geschreeuw over in mooi samenzang van het publiek. Tot grote opluchting van Brad, James, Connor, Tristan en de meegereisde ouders en vriendjes.

Tijdens “Shades On” blijkt nog maar eens hoe sterk hun fanbase is. Op voorhand werd op verschillende sociale media afgesproken om massaal een zonnebril op te zetten tijdens dit nummer. Een nummer zonder al te veel pit, maar met veel betekenis voor de fans blijkbaar. The Vamps bedankten hun fans door hun grootste hit “Can We Dance” te spelen. Er kon nog een persoonlijk bedankje vanaf en verschillende rozen werden het podium opgegooid.

Met een medley van “Friends” van Anne-Marie, “New Rules” van Dua Lipa en “Havana” van Camila Cabello, kregen ze zelfs de mama’s en de papa’s achterin de zaal aan het dansen. Dat deze versies niet altijd even geweldig klonken, kon het publiek duidelijk niet schelen. Verblind door liefde voor de vier jonge kerels op het podium gingen alle hartjes sneller slaan. Tijdens “Wild Heart” gingen alle handjes in een hartjesvorm de lucht in.

De 23-jarige vrienden hebben duidelijk plezier en kunnen meer dan een stukje zingen. Ze gedragen zich professioneel op het podium en zanger Brad groet geregeld de eerste rij fans en verdwijnt regelmatig met zijn hoofd tussen de hysterische fans. Tijdens “Talk Show” verdwijnt Brad van het podium en bewijzen James en Connor met een acoustische song dat ook zij kunnen zingen. Het optreden bereikt een hoogtepunt wanneer “Oh Cecilia” wordt ingezet. Om eerlijk te zijn hebben we nog nooit zoveel mensen zien dansen en zingen tijdens een optreden van eender welke artiest. Er ging zelfs een polonaise door de zaal.

Afsluiten deden de heren met “All Night”. Een groot meezingmoment waarmee de heren de avond in stijl, en op tijd, kunnen afsluiten. Want de meeste fans zouden op dit uur al lang in hun bed moeten liggen. Dat de biermeter in de AB nog op nul stond, zal ongetwijfeld geen verrassing zijn.

Setlist

Staying Up
Last Night
Shades On
Can We Dance
Middle of the Night
Just My Type
Personal
Friends/New Rules/Havana
Hands
Wild Heart
Talk Show
Hair Too Long
Somebody To You
Oh Cecilia
Wake Up
Same To You
All Night

Alle foto’s vind je hier.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…
InstagramLiveRecensies

Loyle Carner @ Ancienne Belgique (AB): Een hart van goud

Er hing gisteren heel wat liefde in de lucht in dé concertzaal aan de Anspachlaan. De oorzaak van zoveel liefde en gelukzaligheid?…
InstagramLiveRecensies

Wallows @ Ancienne Belgique (AB): Hysterie in de woonkamer

Wallows zal voor altijd de band blijven die zijn bekendheid deels te danken heeft aan de roem van Dylan Minnette. Zijn rol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.