Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Years & Years – “If You’re Over Me”

Het was even wachten, maar nu komt er een nieuw album van Years & Years aan. De band rond Olly Alexander bracht daaruit al het aanstekelijke “Sanctify” en komt vandaag met een tweede single. Op 6 juli verschijnt Palo Santo en je kan de band daarvoor nog live zien op Werchter Boutique, waar je hoogstwaarschijnlijk veel nieuwe nummers zal horen. Op de plaat werkte de band samen met Kid Harpoon, Greg Kurstin, Julia Michaels, Justin Trantor, Steve Mac, Jessie Shatkin en Sarah Hudson. Een verzameling aan mensen die van Palo Santo de popplaat van dit jaar moet maken. Vandaag krijgen we dus een tweede voorsmaakje uit het album en dat gaat onder de titel “If You’re Over Me”.

De single heeft euforische melodieën en een zeer aanstekelijk refrein, een beetje zoals ieder ander Years & Years liedje. Toch is niets wat het lijkt, het refrein bevat een iets melancholische, universele waarheid zoals Olly zelf verklaart; “This is a song about trying to stay friends with an ex. Spoiler alert – it doesn’t often work. In fact, in my experience, the relationship often ends up ruined. ‘If You’re Over Me’ is about the emotional torture that ensues – meeting up and making out, then breaking up all over again, then making out some more.” Wij horen er jammer genoeg niet echt iets vernieuwend in, al zat het hoogstwaarschijnlijk zo weer in de hitlijsten belanden. De vrolijke melodie zorgt er wel voor dat het na één luisterbeurt in je hoofd vastzit. Fijn liedje dus en meer heeft muziek soms niet nodig.

3551 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…
InstagramLiveRecensies

Werchter Boutique 2022: Feesten met de handrem op

Het moet ergens begin 2014 geweest zijn toen de organisatie van Rock Werchter in een storm terechtkwam. Stromae werd toen namelijk aangekondigd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Khruangbin, Arsenal en twee anderen maken Werchter Boutique compleet!

Nadat we al een hele tijd headliners Stromae en Gorillaz kenden, wordt de affiche van Werchter Boutique nu eindelijk vervolledigd. Zo zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.