Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Years & Years – “If You’re Over Me”

Het was even wachten, maar nu komt er een nieuw album van Years & Years aan. De band rond Olly Alexander bracht daaruit al het aanstekelijke “Sanctify” en komt vandaag met een tweede single. Op 6 juli verschijnt Palo Santo en je kan de band daarvoor nog live zien op Werchter Boutique, waar je hoogstwaarschijnlijk veel nieuwe nummers zal horen. Op de plaat werkte de band samen met Kid Harpoon, Greg Kurstin, Julia Michaels, Justin Trantor, Steve Mac, Jessie Shatkin en Sarah Hudson. Een verzameling aan mensen die van Palo Santo de popplaat van dit jaar moet maken. Vandaag krijgen we dus een tweede voorsmaakje uit het album en dat gaat onder de titel “If You’re Over Me”.

De single heeft euforische melodieën en een zeer aanstekelijk refrein, een beetje zoals ieder ander Years & Years liedje. Toch is niets wat het lijkt, het refrein bevat een iets melancholische, universele waarheid zoals Olly zelf verklaart; “This is a song about trying to stay friends with an ex. Spoiler alert – it doesn’t often work. In fact, in my experience, the relationship often ends up ruined. ‘If You’re Over Me’ is about the emotional torture that ensues – meeting up and making out, then breaking up all over again, then making out some more.” Wij horen er jammer genoeg niet echt iets vernieuwend in, al zat het hoogstwaarschijnlijk zo weer in de hitlijsten belanden. De vrolijke melodie zorgt er wel voor dat het na één luisterbeurt in je hoofd vastzit. Fijn liedje dus en meer heeft muziek soms niet nodig.

10 mei 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief