Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Float Fall – “Hard Time Loving You”

In 2013 beleefde deze Beer een zorgeloze zomer. Dat komt omdat die zonnige zonnewendes begeleid werden door “Someday”, een nummer van het Leuvense duo Float Fall. Ruben en Rozanne – want zo heette dat duo, als je ze apart aansprak – wekten rauwe emoties op met vaak niets meer dan een beat, een spaarzame gitaar, een hoorn (!), en twee ongelofelijk mooie stemmen.

En dat deden ze niet alleen. Het nummer werd opgehemeld door het Britse muziekblad Q Magazine. Ze verzilverden een plekje op Pukkelpop. En dankzij de opmerkelijke neus van überspotter Perez Hilton waren ze ook aan de overkant van de oceaan dolenthousiast. Daarna werd het stil. Te stil. De band werkte er aan een plaat, maar kreeg die niet uitgebracht – zie bijvoorbeeld ook: de lijdensweg van de derde plaat van Das Pop. Na vijf jaar lang in de VS van label naar label te verhuizen, verkaste Float Fall terug naar Brussel.

Niet dat je iets van die frustraties terughoort in “Hard Time Loving You”. De formule is nagenoeg onveranderd – dat hoefde namelijk helemaal niet. Melancholische pop à la The XX die gedragen wordt door die mooie dromerige stemmen. Hoor hoe de twee personages elkaar zachtjes tegenspreken: “We’ve been playing in the dark we never found / We’ve been playing around in the lightness we nearly drowned”.

In de refreinen word je onverhoopt op de dansvloer gedropt. Waar de band je vroeger mijmerend achterliet, gaan ze deze keer met beide voeten vooruit. “Hard Time Loving You” is een uitnodiging om het achteruitkijken achter je te laten. Blik vooruit, naar de toekomst gericht. Zoals ze het zelf nu zullen willen doen, vermoeden we. We kunnen alleen maar blij zijn. Hopelijk is de hoorn er nog altijd bij.

Facebook / Instagram / Website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.