Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miaux – “Uh Meraka”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miaux – “Uh Meraka”

Miaux heeft niets meer dan haar Casio keyboard nodig om te ontroeren. Op albums als Dive en Hideaway (uitgebracht op het Antwerps label Ultra Eczema) liet ze al horen hoeveel melancholie ze uit haar toetsen kan laten glijden. Het leverde alvast een repertoire op vol dromerige instrumentale nummers die gegrond zijn in emoties, maar soms zachtjes durven te wenden naar het transcendente. In kader van de compilatie 100 jaar KERM (van het gelijknamig Belgisch tape-label), heeft Miaux “Uh Meraka” uitgebracht.

“Uh Meraka” klinkt weer bijzonder ingetogen, doorleefd en kleurrijk. Op een bepaalde manier lijkt het alsof we dit nummer in een kerk beleven: de baslijnen die ze speelt, galmen door de ruimte, de melodie klinkt als een orgel en de langgerekte texturen doen zelfs even denken aan een Gregoriaans koor. Het blijft bijzonder hoe Miaux zoveel sfeer weet neer te leggen met haar Casio. Het is nog niet bekend wat er nog allemaal op de compilatie van KERM zal verschijnen, maar met “Uh Meraka” weten we al zeker dat er een heel mooi nummer op zal staan!

Miaux speelt op zondag 13 mei als voorprogramma voor U.S. Girls in de Vooruit.

Facebook

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Borokov Borokov - De Verkeerde Fout (★★★★): Een meesterlijke aprilvis

Al enkele jaren vragen we ons af of Borokov Borokov nu een grap is of niet. Het probleem is echter, hoe meer…
LiveRecensies

Miaux + Carla Dal Forno @ Ancienne Belgique: Twee unieke muzikale werelden

Terwijl Run The Jewels in de grote drukke zaal van de AB aan het spelen was, viel er iets bijzonder te ontdekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.