Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kanye West- “Ye Vs The People”

Vannacht verraste Kanye West ons nog met een eerste nieuwe single sinds twee jaar. Maar echt serieus konden we die single “Lift Yourself” toch niet nemen. West gebruikte in zijn eigen strofe namelijk geen bestaande woorden. Gelukkig heeft hij bij deze tweede single al wat meer te zeggen.

We kunnen alleszins stellen dat “Ye Vs The People” een regelrechte reactie is op de recente uitspraken die hij gedaan heeft rond Donald Trump. West noemt Trump een broer en beweert dat de publieke opinie hem er niet van kan weerhouden van Trump te houden. De president zelf vond het allemaal ‘very cool’. Met dit nummer probeert West zijn voorkeur voor Trump te verklaren en daarbij krijgt hij de ‘hulp’ van collega-rapper T.I.  Al is het woord hulp erg relatief, aangezien de twee op het nummer volop in discussie gaan.

De beide stemmen blijken ondanks de discussiepunten erg goed op elkaar ingespeeld te zijn en zorgen voor een (muzikaal) uitstekend nummer ongeacht de dubieuze inhoud. Na de klucht die “Lift Yourself” was, krijgen we met dit lied een eerste echte voorproefje van Kanye West’s nog te verschijnen album. Naar verluidt is het zelf de eerste single ervan. Het nieuwe album van Kanye West zal op 1 juni uitkomen. Nog even afwachten dus…

Website / Twitter / Youtube

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Yung Mavu - Luxury Denim (★★★★): Kwaliteit boven kwantiteit

Yung Mavu is al lang niet meer de tiener die voor de grap een Harry Potter-rap schreef. Toen de jonge rapper in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brent Faiyaz - "Gravity" (feat. Tyler, The Creator)

Brent Faiyaz is een rijzende ster binnen hiphop en r&b. Sinds zijn verschijning op het lied “Crew” van GoldLink in 2017 duikt…
AlbumsRecensies

Ty Dolla $ign - Featuring Ty Dolla $ign (★★½): Goed, maar te veel

De Amerikaanse zanger, songwriter en producer Tyrone Griffin Jr., beter bekend als Ty Dolla $ign, leeft van singles en features. Hoewel hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.