banner

AlbumsRecensies

Kali Uchis – Isolation (★★★★): Perfectly herself

Kali Uchis komt de hitlijsten opnieuw binnen met haar nieuwe album Isolation. Iedereen die de zangeres kent, weet onwaarschijnlijk dat ze niet zomaar één van de vele popartiesten is. Met haar unieke vintage vibe waardoor ze niet in hokjes te plaatsen valt, doet dit album je wegdromen naar een ander universum. Ze brengt meer rustige nummer die zorgen voor een Lana Del Rey sfeertje en dan plots horen we soms een Amy Winehouse stem opduiken. Kali Uchis blijft verrassen! Op het album zingt ze niet alleen maar krijgt ze onder andere gezelschap van Jorja Smith en Tyler, The Creator en Damon Albarn die op hun beurt met hun eigenzinnige stemmen het album perfect aanvullen. Ook Tame Impala frontman Kevin Parker werkte mee aan de plaat, je hoort zijn typerende synths op “Tomorrow”.

Kali Uchis is een Colombiaans-Amerikaanse zangeres, songwriter en nog veel meer! Ze is nog maar 24 jaar oud en ze werd al voor verschillende muziekprijzen genomineerd, ze is dus geen onbekende meer in de muziekwereld. Met haar unieke stijl mixt ze pop, R&B, soul en nog veel meer tot de nummers die haar zo uniek maken. Niet enkel haar muziek is authentiek, maar ook haar persoonlijke stijl, ze is gewoon helemaal zichzelf en daarmee springt ze ook in het oog. Een makkelijke jeugd had ze echter niet. Ze worstelde met haar identiteiten als latina en Amerikaanse maar hier kwam ze sterker uit en heeft nu geen schrik meer om zichzelf te zijn.

Haar laatste album Por Vida bracht ze drie jaar geleden uit, maar het is vooral met haar recente muziek dat ze doorbreekt. Het volledig zelfgeschreven album Isolation telt vijftien nummers waarvan ze al enkele heeft uitgebracht waaronder het populaire “After The Storm” met Tyler, The Creator en Bootsy Collins. Het album heeft vooral een romantisch thema dat in de liedjes doorgetrokken wordt. Ze brengt zoals gezegd een variatie aan stijlen, zo zijn de nummers “Your Teeth In My Neck” en “Nuestro Planeta” meer upbeat en brengt “Body Language” een rustige summervibe. Het nummer “Feel Like A Fool” brengt je direct een aantal decennia terug in de tijd. Het romantische nummer is perfect voor de jazzy soulstem van Kali Uchis.

Ook enkele muziekvideo’s kwamen al uit, bijvoorbeeld de video van “After The Storm” wat echt een aanrader is voor iedereen die haar beter wil leren kennen. Haar jaren 60 look en eigenzinnigheid komen perfect naar boven. Ook in haar live optredens is ze niet verlegen om te tonen wie ze is, en neem dat maar letterlijk, ze performde al eens in bikini om de “From Dusk Till Dawn” scene te imiteren. You love her or you hate her, maar wij houden ervan!

Om alles eens samen te vatten: het album is zeker een aanrader waar je van begin tot einde naar kan luisteren zonder dat het je zal vervelen! De Kali Uchis-stijl, waarmee ze een nieuwe weg inslaat in de popwereld komt zeker naar boven in het album, dus voor de mensen die haar nog niet kennen, give it a try! We zullen ongetwijfeld nog veel van haar horen door de nu al lovende reacties op Isolation. Tot nu toe staan er nog geen concerten gepland in België dus het wordt nog eventjes wachten voor we haar live kunnen bewonderen.

Facebook / Twitter

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shawn Mendes - "It'll Be Okay"

Shawn Mendes legt zijn ziel bloot in zijn nieuw nummer “It’ll Be Okay”. Hij haalde de inspiratie voor het nummer bij de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Golden Liar"

Het Zwitsers-Amerikaanse Zeal & Ardor is het ultieme bewijs dat metalmuziek, vijftig jaar na haar bestaan, innoverend kan blijven. De groep rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs – “mememe”

Laura Les en Dylan Brady vormen sinds 2015 samen 100 gecs. Online worden ze vaak in één adem uitgesproken met hyperpop, het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.