Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milo Greene – “Be Good To Me”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milo Greene – “Be Good To Me”

De afgelopen drie jaar waaiden er vele muzikale winden vanuit Californië. Ten huize van Milo Greene, de band die zich vernoemde naar hun fictieve manager, bleef het echter stil. Na het straffe self-titled album van 2012 en opvolger Control (2015) leek de indieband zich terug te trekken. Het vertrek van Andrew Heringer, één van de drie frontmannen van het Los Angeles-based kwintet, deed het vermoeden van  een genadeslag toenemen. Maar niets is minder waar: op Spotify werd een tijd geleden een akoestische EP gedropt en gisteren lostte de band op facebook “Be Good To Me”, een eerste aanloop naar het nieuwe album. In een bijgevoegd statement omschrijft de band het als een van hun favoriete op de nieuwe plaat.

Het nummer is opgebouwd rond een simpele drumbeat en een vrij rechtlijnige maar prachtige melancholische gitaar- en zanglijn. “Be Good To Me” ligt in het verlengde van Milo Greene’s meer sfeerscheppende songs als “Autumn Tree”. Ook op deze nieuwe single speelt Milo Greene haar troeven uit: simpele maar krachtige melodieën, fijne gitaarlijntjes en dit alles onderbouwd met een ijzersterke meerstemmigheid in de zang. Ook na het vertrek van Heringer haalt Milo Greene dus haar kwalitatieve niveau. Naar het album blijft het nog even uitkijken en ook de vraag of ze met hun nieuwe werk de grote plas zullen oversteken, wordt voorlopig nog beantwoord met een vraagteken. Wij hopen alvast van wel.

“Be Good To Me” is gratis te downloaden via WeTransfer.

Facebook / Website / Instagram / Youtube

Related posts
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 60

Een nieuw jaar, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.