Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wye Oak – “Lifer”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wye Oak – “Lifer”

Na de titelsong “The Louder I Call, The Faster It Runs” en “It Was Not Natural” brengt Wye Oak de derde single voor het komende album uit. Hoewel het duo er bekend om staat indie rock te brengen, flirten Jenn Wasner en Andy Stack ook met andere muziekgenres zoals dream pop. Daar is “Lifer” geen uitzondering op.

In het begin van het nummer staat vooral de stem van Wasner centraal en lijkt het alsof ze een verhaal vertelt. De tekst is het resultaat van heel wat bezinning langs de kant de frontvrouw. Zij voelde zich schuldig door al het geluk dat ze had terwijl andere mensen het veel moeilijker hebben. Ze ging hierover in gesprek met een vriend en hierdoor zag ze alles in een nieuw perspectief. Ze voelde zich niet langer schuldig, maar dankbaar voor dit leven. Het lied voelt zelf ook aan als een nieuw en fris perspectief op het leven en zet je aan het denken. In het refrein neemt de band je echt mee en rond de twee minuten valt het stevige gitaarwerk van Stack in. Zo komt het nummer echt tot een hoogtepunt. Het enige wat we te bemerken hebben is dat het beginstuk toch wat langdradig is en het even duurt voor het lied echt van start gaat.

Het album The Louder I Call, The Faster It Runs komt op 6 april uit.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Nude Party – “Ride On”

Het zesledige The Nude Party is terug van weggeweest. De groep uit de Appalachen serveert al meer dan tien jaar sappige nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Café - "Some Times"

Afgelopen november won Cloud Café de Amsterdamse popprijs, en dit nieuwe jaar beginnen ze met de aankondiging van een ep die in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.