Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wye Oak – “Lifer”

Na de titelsong “The Louder I Call, The Faster It Runs” en “It Was Not Natural” brengt Wye Oak de derde single voor het komende album uit. Hoewel het duo er bekend om staat indie rock te brengen, flirten Jenn Wasner en Andy Stack ook met andere muziekgenres zoals dream pop. Daar is “Lifer” geen uitzondering op.

In het begin van het nummer staat vooral de stem van Wasner centraal en lijkt het alsof ze een verhaal vertelt. De tekst is het resultaat van heel wat bezinning langs de kant de frontvrouw. Zij voelde zich schuldig door al het geluk dat ze had terwijl andere mensen het veel moeilijker hebben. Ze ging hierover in gesprek met een vriend en hierdoor zag ze alles in een nieuw perspectief. Ze voelde zich niet langer schuldig, maar dankbaar voor dit leven. Het lied voelt zelf ook aan als een nieuw en fris perspectief op het leven en zet je aan het denken. In het refrein neemt de band je echt mee en rond de twee minuten valt het stevige gitaarwerk van Stack in. Zo komt het nummer echt tot een hoogtepunt. Het enige wat we te bemerken hebben is dat het beginstuk toch wat langdradig is en het even duurt voor het lied echt van start gaat.

Het album The Louder I Call, The Faster It Runs komt op 6 april uit.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glasvegas - "My Body Is A Glasshouse (A Thousand Stones Ago)"

Het was lange tijd heel erg stil rond Glasvegas, tot ze afgelopen zomer vanuit het niets de single “Keep Me A Space”…
AlbumsRecensies

Loma – Don’t Shy Away (★★★★): Koortsige droommuziek

Sommige groepjes beginnen als zijproject, maar blijken zo succesvol – creatief of commercieel – dat de betrokken muzikanten beslissen er iets blijvenders…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Wallows: ‘Er komt misschien nooit meer iets zoals dit’

Bij het ouder worden ervaren de meeste (jonge) mensen periodes van liefdesverdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Deze emotionele symptomen kunnen altijd worden verzacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.