Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Causes – “Let It Rain”

Op sociale media werd al een paar dagen geteased naar een nieuw nummer van de Utrechtse indiepop band Causes. Die nieuwe single is “Let It Rain”. Het bouwt rustig op om dan lichtjes te exploderen in een aanstekelijk refrein dat je tegen het eind van het nummer al zachtjes mee gaat zingen. Debuutplaat Under Bridges That You Built For Me verscheen alweer twee jaar geleden, maar ondertussen lijkt de band hard te werken aan een opvolger die we misschien dit jaar nog mogen verwachten.

Bij de eerste luisterbeurt word je meteen gekatapulteerd naar een concertzaal. Black out. “Let It Rain” wordt ingezet met een impressionante lichtshow. Een achtbaan neemt je rustig mee naar boven en brengt je langs mooie herinneringen. Geen plotselinge veranderingen in het nummer, maar eigenlijk is dat wel fijn. Het voelt als een logische evolutie na hun debuutplaat en daarmee vragen we ons dan ook af of hiermee de toon gezet is voor de tweede langspeler.

Met “Let It Rain” krijgen we een nummer dat makkelijk en fijn in het oor ligt. Hoe aanstekelijk het refrein ook klinkt, zullen we de regen maar gewoon achterwege laten en fast forward naar de zomer zodat we dit en meer kunnen horen op festivals met een biertje in de hand?

Momenteel heeft Causes nog geen Belgische tourdata, maar voor de avontuurlijke lezers: in mei spelen ze in Utrecht, Nijmegen en Den Haag.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
LiveRecensies

MEAU @ De Roma: Huiskamerconcert XXL

Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Onder dat motto koos de Nederlandse singer-songwriter Meau Hewitt in 2020…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.