Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “ALieNNatioN”

30 maart 2018. Het is niet alleen de verjaardag van Norah Jones, ook The Voidz hebben die dag wat te vieren. Op het einde van de maand brengt de Amerikaanse band fka The Voidz+Julian Casablancas zijn tweede album, Virtue, uit. The Strokes-frontman Julian Casablancas en zijn muzikale kwintet brachten een week geleden al een tweede teaser uit voor de opvolger van het album Tyranny (uit 2014): “All Wordz Are Made Up”, een strakke en energetische single met bijbehorende hallucinogene videoclip. In Januari lieten ze ook al het matige “Leave It In My Dreams” op de wereld los.

De energieke lo-fi pop stijl van The Voidz is duidelijk aanwezig in de drie, tot nu toe kenbaar gemaakte, singles. “AlieNNatioN” – de schrijfwijze doet de ogen bloeden – is veruit de leukste single uit het trio. Een duidelijk eenvoudig ritme, met een nog eenvoudigere maar fijne melodie erbovenop luidt het nummer in. In de bridge van het nummer waagt Casablancas zich aan stukje rap, in zijn typisch laidback stijl. Het refrein vormt een fijne breuk met de strofes, zowel ritmisch als melodieus. De strakke melodie, die alleen bij het refrein en de bridge even wegvalt, klinkt als de wachtmuziek bij een doorsnee poging om uw mobiele internetprovider te bereiken. Maar dan de coole, toffe, niet-tenenkrullende versie. Een toffe single die doet verlangen naar meer. 30 maart, het is nog 15 keer slapen.

15 maart 2018

About Author

Dries Hiroux


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief