banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fickle Friends – “Wake Me Up”

Fickle Friends bracht in 2014 hun debuutsingle “Play” uit. Dit was een gezellig, gitaar gedreven indie pop nummer. Toch slaagde de band er niet in om in de afgelopen vijf jaar een debuutalbum uit te brengen. Gelukkig voor de fans komt daar nu verandering in, de band komt namelijk met een album, You Are Someone Else. Een datum werd nog niet bekend gemaakt, dus dat is nog even afwachten. Het eerste voorproefje van dit album, krijgen we vandaag in de vorm van “Wake Me Up”.

Je hoeft geen muziekkenner te zijn om te horen dat de band een transformatie is doorgegaan. In die mate dat hun oudere nummers grotendeels begeleid werden door vrolijke gitaren, spelen lichte synths en samples nu de hoofdrol. Fickle Friends is een echte popband geworden en daar is “Wake Me Up” het perfecte voorbeeld van. Frontvrouw Natassje Shiner begeleidt je met haar hoge stem door de mix van synthesizers en speelse drums. Het resultaat is een platte en voorspelbare popsong. Het enige wat we de band kunnen meegeven, is het catchy refrein. We betwijfelen of de band veel potten gaat breken met hun debuutalbum als het vol graatloze nummers zoals “Wake Me Up” staat.

Op 13 april kan je de Britse band gaan bekijken in de Botanique.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Alone"

Dat de vrienden van Fickle Friends sterk zijn in het maken van vrolijke indieknallers, is ondertussen al lang geen verrassing meer. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fickle Friends - "Not In The Mood"

Het vrolijke viertal Fickle Friends weet hoe ze iedereen vrolijk kunnen krijgen met hun muziek. Sinds 2014 brengt de band muziek uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Boman - "Wake Me Up"

In februari stond Alice Boman nog in de kleine Witloof Bar in de Brusselse Botanique met haar minimalistische dreampop. Ze schreef “Wake…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.