FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour verwelkomt komende zomer Selah Sue, Son Lux, Rex Orange County en 22 anderen!

Komende zomer stromen voor de dertigste keer duizenden muziekliefhebbers naar het kleine, Waalse dorpje Dour om de tijd van hun leven te beleven. Tot nu toe kenden we al 97 namen van de line up en vandaag komen daar 25 artiesten vanuit alle windstreken van de muziek bij. Eén van de blikvangers van de nieuwe lichting namen is onze Belgische trots Selah Sue, die vanaf eind maart met haar akoestische tour doorheen België en Europa gaat trekken. Zij zal met hetzelfde concept komende zomer in La Petite Maison dans la Prairie te zien zijn, net zoals het Amerikaanse trio Son Lux, die we nog maar net een fantastische show in de AB zagen geven. Liefhebbers van de Franse muziekscène krijgen met Agoria, Flavien Berger, Pépite en Agar Agar vier namen die ook in La Petite Maison dans la Prairie zullen staan. Verder staan ook de Belgen Ulysse en de Italiaan DJ Tennis op het podium van de grote tent. Overigens goed nieuws voor de lo-fi fans want ook Rex Orange County werd in deze lichting bevestigd.

Dour geeft ook dit jaar een platform aan opkomend, Belgisch talent en zo zal onze ‘Grote Beer Van Morgen’ Blu Samu komende zomer op het bekende festival staan, net zoals de Gentse groep Honk Kong Dong en het duo run SOFA. Ook rijzende sterren uit het buitenland krijgen weer hun kans en zo zijn ook de Canadese rapper Loud, de Berlijnse producer Mascoman en onze noorderburen Young Marco & Altin Gün aan het affiche toegevoegd. Ook electro komt in deze lichting niet te kort met de bevestigingen van de Franse Folamour, de Amerikaan Shigeto en de Zweed Kornél Kovács. Ten slotte nog opvallend Brits talent met de opkomende grime helden Preditah en Gaïka, de hiphoppers scarlxrd en ten slotte de Jazz-bands met pit Vels Trio, Black Flower en Ezra Collective

Zowel dag- als combi-tickets zijn reeds te koop via DOUR.

Een overzicht per dag in alfabetische volgorde (nieuwe toevoegingen zijn onderlijnd):

Woensdag 11 juli 2018

Action Bronson – Diplo – Jon Hopkins Live – Juicy – Modeselektor Live – Mr. Oizo – Selah Sue

Donderdag 12 juli 2018

Angèl – BADBADNOTGOOD – Black Sun Empire feat. Multiplex MC – Cashmere Cat – Dead Cross – DJ Tennis – Eyehategod – Goldlink – Hollie Cook – Joey Bada$$ – Kadavar – Little Dragon – Macky G feat. IC3 – Noisia feat. 2shy – ODESZA – Preditah – run SOFA – Shigeto – Son Lux -The Chemical Brothers – Ulysse – Wizkid

Vrijdag 13 juli 2018

070 Snake – Blu Samu – BRNS – Caballero & JeanJass – Channel One – Fatima Yamaha – Hugo TSR – I Hate Models – Killbox – Kornél Kovacs – Loud – Mogwai – Moscoman – Mura Masa – Pan-Pot – Parcels – Preoccupations – Protoje and The Indignation – Recondite – Rich Brian – SCARLXRD – Slowdive – Soulwax – Talaboman – The Black Madonna – U-Roy & Mad Professor – Young Marco

Zaterdag 14 juli 2018

Adriatique – Agar Agar – Alt-J – Altin Gün – Bagarre – Baxter Dury – Ben UFO – Boys Noize live – Chelsea Wolfe – Daphni – Dave Clark – Denzel Curry – Floating Points Live – Folamour –  FùGù Mango – Ho99o9 – Hong Kong Dong – Ken Boothe – Kollektiv Turmstrasse – L’Impératrice – MHD – Mick Jenkins – Mind Against -Mount Kimbie – Nils Frahm – Pallbearer – Paul Kalkbrenner – Paula Temple b2b Rebekan – Princess Nokia – Ross From Friends – Swing – Umwelt -Zeal And Ardor

Zondag 15 juli

Agoria – Amelie Lens – Ben Klock – Beth Ditto – Biffty & DJ Weedim – Biga*Ranx – Big Boi – Black Flower – Boris Brejcha – Ezra CollectiveFlavien Berger – Gaïka – Girls In Hawaii – Hungry 5 – KOKOKO! – Lomepal – Ministry – MØ – Moses Boyd – Pépite – Polo&Pan – Rex Orange County – Robert Hood – Rødhåd – Shame – Thee Oh Sees – Tshegue – Tyler. the Creator – Vels Trio – Yung Lean and Sad Boys

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2024 (Festivaldag 2): Muzikale kwaliteit en folklore

Voor de start van dag twee waren de weergoden Gladiolen veel gunstiger gezind. De zon had haar best gedaan om de weide…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour vult verder aan met o.a. Baxter Dury, Arca en Donny Benét!

Dour gaat ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma. De afgelopen maanden heeft het grootste Waalse festival hard gewerkt aan een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Libertines, Ice Spice, Oscar and the Wolf, Protoje en meer naar Dour 2024!

Net als een kleine maand geleden pakt Dour uit met een pakketje van ruim vijftig namen. En wat voor één! De beduidendste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.