Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Natalie Prass – “Short Court Style”

In de winter van 2015 wist Natalie Prass veel muziekliefhebbers te verrassen en verblijden met haar voortreffelijk debuutalbum. Op die plaat wist ze zich van de massa songwriters en popartiesten te onderscheiden met haar romantische sound. Zo blonken memorabele singles als “Bird of Prey” en “My Baby Don’t Understand Me” uit in hun traditionele bezetting. De emotionele liederen van Natalie Prass leken wel begeleid te zijn door een keurig huiskamerorkest met expressieve blazers en krachtige strijkers. Op “Short Court Style”, de eerste single van haar tweede album The Future and The Past, lijkt dit geluid definitief tot The Past te horen.

Zo klinkt het nieuwste nummer van Prass namelijk een stuk hipper dan wat we van haar gewend zijn. Ondanks dat haar stem en de thema’s waarover ze zingt nog steeds heel herkenbaar zijn, lijkt de omkadering sterk veranderd. Er is resoluut voor een andere visie op productie gegaan. De vocalen zijn gepolijst en de weelderige strijkarrangementen maken plaats voor een frisse hedendaagse instrumentatie. Toch weet Natalie Prass er voor te zorgen dat er niks uit de rijkheid van haar muziek verloren gaat. “Short Court Style” is dan ook een minutieus geschreven popnummer. Catchy vocale verrassingen, funky gitaartjes en ditto ritmesectie zorgen er voor dat dit lied zowel compleet als avontuurlijk aanvoelt.

Na een goed onthaald debuut je geluid veranderen, brengt altijd een risico met zich mee. Natalie Prass lijkt dit echter bijzonder goed aan te pakken. Door het verlaten van het (al dan niet doodlopend) pad van haar debuut, creëert ze ruimte voor iets nieuws. Met deze nieuwe single krijgen we alvast alle signalen dat dit nieuws bijzonder spannend kan zijn!

Op The Future and The Past is het nog even wachten, want dit album komt pas op 1 juni uit.

Website / Facebook / Twitter

26 februari 2018

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief