Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Xavier Rudd – “Walk Away”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Xavier Rudd – “Walk Away”

Muzikale duizendpoot Xavier Rudd kondigde vorige week op zijn Instagram de release van zijn nieuwe single “Walk Away” aan. De Australische zanger en tevens meester van tal van instrumenten kon ons eerder al bekoren met nummers zoals “Follow The Sun” en “Flag”. In 2015 bundelde hij zijn krachten met die van The United Nations en bracht hij de wondermooie plaat Nanna uit. Het is dus niet overdreven om te zeggen dat we erg benieuwd waren naar nieuw materiaal van hem!

In de afgelopen jaren merkten we een duidelijke evolutie qua stijl in de muziek van Rudd. “Walk Away” doet ons eerder denken aan zijn beginjaren. Daar waar de nummers van Nanna een uitgesproken reggae-invloed hebben en ritmisch zeer sterk in elkaar zitten, is “Walk Away” een eerder rustig lied zonder ingewikkelde muziekstukken zoals we dat van Rudd soms kunnen verwachten. Ook deze keer geen maatschappelijk geëngageerde teksten, maar wel een lied waarbij je zou wegdromen zoals je dat kan doen bij nummers zoals “Follow The Sun”. Eerlijk gezegd is dit nummer wat fletser dan wat we van Rudd gewoon zijn. Enkel vanaf de bridge krijgt het wat kracht en kan het ons echt meekrijgen. Toegegeven, er moet ook plaats zijn voor wat rustigere nummers, maar na een album zoals Nanna hadden we wat meer power verwacht. Toch geven we dit nummer graag een kans en zijn we benieuwd naar meer.

Met “Walk Away” zet Rudd de toon voor zijn nieuw album Storm Boy dat later dit jaar zal uitkomen. Een exacte datum is nog niet gekend. Ook komt de Australiër op 22 september naar de Ancienne Belgique. Tickets zijn te vinden op de site.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Jessica Pratt - Here in the Pitch (★★★★): Schoonheid in de schemering

AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.