Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bamboos – “Lit Up”

Doe je dansschoenen maar aan, want The Bamboos heeft een nieuwe single uit! De Australische funkband werd in 2000 opgericht door gitarist Lance Ferguson die ook de nummers voor de band schrijft. Met “Lit Up” krijgen we een voorsmaakje van hun achtste album Night Time People. Het was van 2015 geleden dat ze nog een album hadden uitgebracht.

“Lit Up” begint met een vrolijk pianodeuntje dat gedurende het lied nog eens te horen is. Al snel valt zangeres Kylie Auldist met de band in om het refrein te brengen. Vervolgens gaan ze over naar de strofes. Het nummer zit speels in elkaar waardoor je telkens toch weer een beetje verrast wordt. Met het catchy refrein maken Auldist en haar zeven (!) mannen je meteen vrolijk. Wie naar de tekst luistert, hoort echter een eerder triestig verhaal. Dit contrasteert met de rest van het lied. Hoewel er tal van instrumenten aan bod komen gedurende “Lit Up”, slaagt de band er in tot een harmonieus en aangenaam geheel te komen. De bandleden zijn perfect op elkaar afgestemd waardoor het lied door hen allemaal wordt gedragen. Toch springt de prachtige stem van Auldist er telkens weer uit. De clip zuigt je helemaal mee en geeft je het gevoel een concert bij te wonen. Met “Lit Up” brengt The Bamboos dus een heerlijk nummer dat zeker het beluisteren waard is!

Hun album Night Time People komt uit op 8 juni.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cochemea - Vol. II: Baca Sewa (★★★★): Onmogelijk om stil te blijven zitten

Nadat Cochemea Gastelum (“Cheme” voor de vrienden) in 2010 debuteerde met The Electric Sound of Johnny Arrow was het maar liefst negen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

John Grant - Boy From Michigan (★★★★): Grootse muziek voor het halfduister

John Grant is zo’n artiest die zichzelf met elk nieuw album verder tracht te ontwikkelen. Met The Czars bracht hij tussen 2001…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave - "Come Gather 'Round"

De Nederlanders Daniel De Jong en Daniel Leonard Elvis hebben als Feng Suave al een vlekkeloos parcours afgelegd. Met hun titelloze debuut-ep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.