Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Core The Band – “Update”

Ontstaan in het zonnige Kreta, maar afkomstig uit de Verenigde Staten, Polen, Zuid-Afrika en daar voorbij, lost Core The Band zijn nieuwste single “Update” over heel deze planeet. Inspiratie putten ze naar eigen zeggen uit (voormalige) grootmachten als Green Day en Fall Out Boy, maar de werkelijkheid predikt dat dit hier ver voorbij strijkt.

“Update” voelt in eerste instantie aan als luchtige feelgood. De oplettenden onder ons beseffen echter snel dat hier een zeer duistere ondertoon heerst. Vrolijke gitaarmelodieën mogen dan wel aangesterkt worden door een verheugende percussiepartij, frontman Jacob Gale’s woorden verraden een pijnlijk verwerkingsproces in het geraamte van deze “Update”. ‘I promise you I will find a way to get out of my head’ en ‘The good news is that I’m surviving’ wijzen naar een op de klippen gelopen relatie die zijn tol blijft eisen en naar die ene persoon die maar niet uit hun gedachten wil verdwijnen.

“Update” dient als voorsmaakje op hun komende langspeler, die op 23 maart in de winkelrekken zal belanden. Wie hen live aan het werk wil zien, zal echter wel naar Londen moeten afreizen, waar zij diezelfde dag hun album release spelen in The Camden Assembly.

Facebook / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "Kids Are Born Stars"

Lauv is een popartiest die al sinds 2014 actief is in het muzieklandschap. Toch moesten we tot 2020 wachten op zijn debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.